ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο έθνη, αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους»

Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο έθνη, αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους»

Για "δύο κράτη που συνυπάρχουν στην Κύπρο" έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ έκανε επίθεση κατά της Ελλάδας μιλώντας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ακόμη και στο Κυπριακό θέλουμε μια λύση μια για πάντα με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο και συνεργαζόμαστε πάντα με την 'τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου'", ανέφερε.

"Σε αυτό το νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο διαφορετικά έθνη. Και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους. Είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στο νησί της Κύπρου να αποδεχθεί ότι η Τουρκία έχει ίσα δικαιώματα”, υποστήριξε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσίασε μια φωτογραφία με δύο μικρά παιδιά τα οποία ισχυρίστηκε ότι την περασμένη εβδομάδα πνίγηκαν επειδή, όπως είπε, η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

“Εμείς στην Τουρκία δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών όπως αυτό του Αϊλάν. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα στέλνει πίσω αυτά τα παιδιά στον τάφο. Την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους", ανέφερε.

Είναι η στιγμή που η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να πουν “στοπ, αρκετά με αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top