ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Εισηγήσεις για τροποποίηση νόμου για προστασία του καταναλωτή

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Εισηγήσεις για τροποποίηση νόμου για προστασία του καταναλωτή

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στις εισηγήσεις του για την τροποποίηση του βασικότερου νόμου για την προστασία του Καταναλωτή.

Συνοπτικά, οι εισηγήσεις του Συνδέσμου αφορούν την εξουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να αναστέλλει κάθε διερεύνηση και μέτρο εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη, με μόνο μια απλή δήλωση του παραβάτη ότι θα συμμορφώνεται στο μέλλον με τη σχετική νομοθεσία. «Αυτή η εξουσία πουθενά, σε καμιά νομοθεσία για προστασία του καταναλωτή υπήρχε μέχρι σήμερα», επισημαίνεται.

Ενώ δίνονται υπερεξουσίες στο Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, αναφέρεται, δεν του δίνεται η εξουσία να διατάσσει τον παραβάτη να επιστρέψει όσα παράνομα πήρε από τους καταναλωτές, δηλαδή τα «κλεμμένα».

«Εξακολουθούν να διατηρούν το δικαίωμα του παραβάτη να αιτηθεί Ιεραρχική Προσφυγή ενώπιον του Υπουργού εναντίον απόφασης του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή και ο Υπουργός να έχει δικαίωμα ακόμα και να ακυρώσει την Απόφαση του Διευθυντή. Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του Υπουργού για ιεραρχικές προσφυγές οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι έτυχαν κατάχρησης και εκδόθηκαν με πολιτικά ή άλλα κίνητρα και όχι για τους σκοπούς απονομής της δικαιοσύνης», προστίθεται.

Δίνεται, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, η εξουσία στο Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να επιβάλλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς καμιά ασφαλιστική δικλείδα και έλεγχο της απόφασής του.

Οι εισηγήσεις, αναφέρεται, δόθηκαν γραπτώς από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, τόσο στην Εκτελεστική, όσο και τη Νομοθετική εξουσία. Όμως σήμερα, σημειώνεται, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, δεν άφησε να συζητηθούν οι εισηγήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top