ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Στεφάνου: «Η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια»

Στέφανος Στεφάνου: «Η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια»

Δεν μπορεί να επέλθει η προοδευτική αλλαγή του τόπου με εκπροσώπους, υπερασπιστές και θιασώτες αυτής της κυβέρνησης, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια και μπορεί να προοδεύσει με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επικεφαλής.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λεμεσό, όπου βραβεύθηκαν 140 μέλη του ΑΚΕΛ που συμπλήρωσαν πενήντα χρόνια συνεχής κομματικής ζωής, ο κ. Στεφάνου είπε πως σήμερα η διχοτόμηση μάς κτυπά την πόρτα και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα τον καλό, για να λυθεί το Κυπριακό, να απελευθερωθεί ο τόπος, να επανενωθεί ο τόπος και ξανά μαζί, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να δημιουργούν το δικό τους μέλλον στην κοινή μας πατρίδα».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, ο τόπος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι «εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης του Συναγερμού σε αυτά τα δέκα χρόνια που κυβερνά τον τόπο και εξευτελίζεται στο εξωτερικό».

«Μας θεωρούν Σεϋχέλλες της Ανατολικής Μεσογείου. Και πώς να μην μας θεωρούν όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει ταξίδια αναψυχής στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικά τζετ, όταν οι κυβερνώντες μετέτρεψαν τον τόπο σε καταφύγιο απατεώνων και εκπροσώπων δικτατορικών καθεστώτων, δίνοντάς τους χρυσά διαβατήρια με το εμπόριο χρυσών διαβατηρίων που έχουν στήσει», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη πως σήμερα «δεινοπαθεί το κράτος δικαίου», αφού όπως είπε «οι κυβερνώντες δεν άφησαν θεσμό για θεσμό που να μην τα βάλουν μαζί του, δεν άφησαν θεσμό που να μην προσπάθησαν να τον ποδηγετήσουν για να μην τους ελέγχουν οι θεσμοί, αλλά ελέγχοντας αυτοί τους θεσμούς να αποκτούν άλλοθι».

Έκανε, επίσης, λόγο για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους «σε επικίνδυνο βαθμό, αφού οι κυβερνώντες, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τελικά έχουν μεγεθύνει την κοινωνική ανισότητα, άφησαν πολύ κόσμο απροστάτευτο και τη φτώχεια στην Κύπρο ολοένα να μεγεθύνεται».

Στο χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμη ότι η Κύπρος βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και «γιατί σήμερα, οι νέοι και οι νέες μας, δεν βλέπουν καμία προοπτική. Η στέγη έγινε άπιαστο όνειρο κι ενώ η νέα γενιά είναι η γενιά των 700 και των 800 ευρώ, οι κυβερνώντες δεν ανησυχούν και συνεχίζουν να μοιράζουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους».

«Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πλείστες τόσες φορές ότι είναι ανεύθυνη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, μπροστά στην οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια που ζει ο κόσμος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ακρίβεια που ζούμε», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, υποδεικνύοντας πως μέχρι το τέλος του έτους τα αυξημένα έσοδα του κράτους από αυξήσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισεκ. ευρώ.

Διερωτήθηκε, ακόμη, όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ, πού καταλήγει το υπόλοιπο ποσό από τα έσοδα αυτά και πρόσθεσε πως «αυτό είναι η έκφραση της κοινωνικής αναλγησίας της Κυβέρνησης του Συναγερμού».

Κάνοντας λόγο για επιβεβλημένη ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στον τόπο για να αποκτήσει ο λαός προοπτική, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως «χρειάζεται να τερματίσουμε αυτόν τον κατήφορο και αυτός ο κατήφορος δεν μπορεί να τερματιστεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση στα 10 χρόνια που κυβερνά».

«Ούτε και μπορεί να επέλθει η προοδευτική αλλαγή με εκπροσώπους, υπερασπιστές και θιασώτες αυτής της κυβέρνησης, όπως είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως και είναι ένα βασικό γρανάζι αυτής της Κυβέρνησης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης», είπε και πρόσθεσε ότι «με τις ίδιες συνταγές, τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε, από τα οποία εμείς θέλουμε να απαλλαχθούμε».

Η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια, έχει τις δυνάμεις για να έχει πρόοδο και μπορεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επικεφαλής, κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top