ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Αριστοτέλους: Επιστολή σε Εισαγγελέα – «Μολύνεται η οποιαδήποτε ληφθείσα μαρτυρία, κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος»

Υπόθεση Αριστοτέλους: Επιστολή σε Εισαγγελέα – «Μολύνεται η οποιαδήποτε ληφθείσα μαρτυρία, κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος»

Επιστολή απέστειλαν οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους προς τον Γενικό Εισαγγελέα αναφορικά για την έρευνα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών τονίζοντας πως " μολύνεται η οποιαδήποτε ληφθείσα μαρτυρία", κάνοντας λόγο για «κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος». 

Μέσω της επιστολής ενημερώνουν και επίσημα για την καταγγελία που υποβλήθηκε ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ για σκοπούς αντικειμενικής αμεροληψίας, ζητούν όπως η ποινική έρευνα ανασταλεί μέχρι την απόφαση της Αρχής επί της καταγγελίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, «στις 19 Σεπτεμβρίου είχατε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι δεν έχει υποβληθεί στο Γραφείο σας οποιαδήποτε καταγγελία που αφορά την Ποινική Έρευνα και αυτή θα συνεχίσει. Με την παρούσα, καθηκόντως σας πληροφορούμε ότι την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, οι πελάτιδες μας έχουν υποβάλει προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς γραπτή καταγγελία με την οποία υποβάλλονται σημαντικά στοιχεία αμφισβήτησης της αξιοπιστίας και γνησιότητας μαρτυρίας η οποία δίνεται προς τους τέσσερεις ποινικούς ανακριτές και ακόμη εγείρονται ζητήματα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας δυο εκ των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, πρώην αστυνομικών. Οι πελάτιδες μας στην καταγγελία αναφέρονται σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν «πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντος κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές με σκοπό να τους επηρεάσουν για να καταθέσουν ότι στις φυλακές υπάρχουν κινητά και γίνεται χρήση ναρκωτικών». Το περιεχόμενο αυτό της καταγγελίας των πελάτιδων μας επιβεβαιώθηκε με δημόσιες δηλώσεις του Επιτρόπου Διαφάνειας κ. Χάρη Πογιατζή, μεταξύ άλλων, σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ».

Επιπλέον, αναφέρουν πως «σε περίπτωση που επιθυμείτε επιβεβαίωση της γενόμενης ως άνω καταγγελίας και του περιεχομένου της μπορείτε, βέβαια, να απευθυνθείτε προς την Αρχή προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα».

«Για σκοπούς αντικειμενικής αμεροληψίας, δώσετε οδηγίες ώστε η Ποινική Έρευνα να ανασταλεί μέχρι την έκδοση της απόφασης της Αρχής επί της καταγγελίας»

Καταληκτικά επισημαίνουν ότι «δεν νοείται, ενόσω εκκρεμεί καταγγελία αναφορικά με σοβαρά θέματα επηρεασμού μαρτύρων, κατασκευής μαρτυρίας και πρόσθετα με ενδεχόμενη εμπλοκή, όπως προαναφέρθηκε, δυο από τους τέσσερεις ποινικούς ανακριτές, οι τελευταίοι να συνεχίζουν την έρευνα η οποία, έστω εμμέσως πλην σαφώς, αφορά τις πελάτιδες μας. Θεωρούμε ότι η παρούσα περίπτωση είναι κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος, εφόσον οι δυο ποινικοί ανακριτές ερευνούν θέματα που αφορούν τη διεύθυνση των φυλακών η οποία έχει υποβάλει την υπό αναφοράν καταγγελία που τους αφορά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, η εξέταση της οποίας εκκρεμεί. Περαιτέρω, αν η Αρχή αποφασίσει ότι όντως υπήρξε προσπάθεια από την Αστυνομία για επηρεασμό κάποιων προσώπων για να δώσουν ψευδή μαρτυρία, τότε είναι φανερό ότι μολύνεται η οποιαδήποτε ληφθείσα μαρτυρία εφόσον κανείς θα γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες και ενδεχόμενα με τα ανταλλάγματα δόθηκε η μαρτυρία αυτή».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top