Τρία άτομα πήραν την «υπηκοότητα» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» με μέσον έναν ανώτερο γραφειοκράτη του «υπουργείου εσωτερικών» γράφει σήμερα η Γενί Μπακίς, η οποία δημοσιεύει τα ονόματα.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι προχθές παραχωρήθηκαν ακόμα 21 «υπηκοότητες» και υποστηρίζεται ότι αυτά τα τρία άτομα που πήραν την «υπηκοότητα», έχουν συγγενικούς δεσμούς με έναν ανώτερο γραφειοκράτη στο «υπουργείο εσωτερικών».
Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες στην «αστυνομία» και «αγωγές» στα «δικαστήρια» σε σχέση με τα εν λόγω τρία άτομα, τα οποία στην απόφαση του «υπουργικού » αποκαλούνται ως «έχοντα καλή ηθική» για να λάβουν την «υπηκοότητα».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μόνο ένα από τα εν λόγω άτομα κατέχει «άδεια παραμονής», διαθέτουν γραφεία στοιχημάτων εδώ και χρόνια στον οικισμό, που στο δημοσίευμα κατονομάζεται ως «Turtle Bay» και παρά το γεγονός ότι εργάζονται στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν καταβάλει ποτέ φόρο εισοδήματος, δεν έχουν βγάλει «άδεια εργασίας» και δεν έχουν εγγραφεί στις «κοινωνικές ασφαλίσεις».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι αναμένει πειστικές εξηγήσεις από τον «υπουργό εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκ για τις πολλές «υπηκοότητες» που δόθηκαν με «ύποπτο» τρόπο κατά την τελευταία περίοδο, την ώρα που εκατοντάδες Βρετανοί δεν πήραν «υπηκοότητα», ενώ ζουν στα κατεχόμενα εδώ και 40 χρόνια και μάλιστα τους τέθηκε ως όρος να αγοράσουν περιουσία ύψους 180.000 ευρώ για την παραχώρηση «λευκής ταυτότητας».
Στο μεταξύ, η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι μετά την πανδημία, παρατηρείται αύξηση στο ενδιαφέρον και τα αιτήματα ξένων που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα.
Κτηματομεσίτες και εργολάβοι οικοδομών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι κάθε χρόνο πωλούνται περίπου 10.000 ακίνητα σε ξένους στα κατεχόμενα. Επισημαίνουν επίσης ότι με ορισμένες «νομικές ρυθμίσεις» που χρειάζεται να γίνουν στο «κτηματομεσιτικό τομέα», θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις.
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος της «τουρκοκυπριακής ένωσης εργολάβων οικοδομών», Τζαφέρ Γκιούρτζιαφερ ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι πωλήσεις στην αγορά, αλλά σημείωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμένες δράσεις. «Αν ενεργήσουμε με περισσότερο προγραμματισμό και στρατηγική, τότε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα», δήλωσε.
Επίσης, ο πρόεδρος της «ένωσης κτηματομεσιτών», Χασαν Σουνγιούρ επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα επιφέρει αναζωογόνηση σε διάφορους τομείς.
Υποστηρίζοντας ότι η ανησυχία που εκφράζεται ότι «ακόμη πωλούνται περιουσίες σε ξένους και ότι τα οικόπεδα στη χώρα αλλοτριώνονται», ο Σουνγκιούρ εξέφρασε την άποψη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
«Οι ξένοι δεν κάνουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, αλλά κάνουν μικρού μεγέθους επενδύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Δεν υπάρχει κίνδυνος από τους ξένους», ανέφερε ο Σιουνγιούρ, τονίζοντας ότι τα πλεονεκτήματα θα είναι τεράστια αν γίνουν ρυθμίσεις όσον αφορά στην πώληση ακινήτων στους ξένους και προχωρήσουν με στρατηγική και προγραμματισμό.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έντονα καιρικά φαινόμενα: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία την Πάφο
• Διακοπή ρεύματος στη Λεμεσό λόγω της κακοκαιρίας - Δείτε τις περιοχές που επηρεάζονται
• Επικό στο Αλφαμέγα: Οπαδοί άπλωσαν τα ρούχα τους για να στεγνώσουν!
• Στρατιωτική δύναμη του Ισραήλ αναπτύχθηκε σε παραλιακή πόλη Λιβάνου συλλαμβάνοντας έναν άντρα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις