Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Δεν θ' ανεχθούμε «μπούλινγκ» από κανέναν

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Δεν θ' ανεχθούμε «μπούλινγκ» από κανέναν

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας σε γεύμα ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εκφοβισμούς.

«Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή (στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας: «Θα κάνουμε τα πάντα, για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας πάγια στηρίζει τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εστιάζοντας στα ενεργειακά, επίσης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν -κατά την έκτακτη Σύνοδο- ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE