ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha: Πρωτιά για Χριστοδουλίδη - Μικρή αύξηση για Αβέρωφ – Τα σενάρια του Β’ γύρου

Δημοσκόπηση Alpha: Πρωτιά για Χριστοδουλίδη - Μικρή αύξηση για Αβέρωφ – Τα σενάρια του Β’ γύρου

Μπροστά από όλους τους αντιπάλους του βρίσκεται σε άλλη μια δημοσκόπηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης μόλις πέντε περίπου μήνες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση των Προεδρικών Εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην τρίτη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου, στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;" ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 13,6% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 11,5%.

Αρκετά πιο πίσω έρχονται ο Χρίστος Χρίστου 4% και ο Αχιλλέας Δημητριάδης 3,7%. Ακολουθούν Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 2%, Γιώργος Κολοκασίδης με 1,8%, Χαράλαμπος Αριστοτέλους με 0,9% και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς με 0,5% Αλέξιος Σαββίδης με 0,5% και ο Μάριος Ηλιάδης με 0,4%. 0,4% απάντησαν άλλο και 0,1% Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Ακόμη, 2,3% απάντησαν Λευκό/Άκυρο, 3,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 18,1% δεν αποφάσισαν, ενώ 2,6% δεν απάντησαν.

Από τα συγκριτικά στοιχεία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει μείωση 2,7 μονάδων σε σχέση με την έρευνα Ιουλίου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταγράφει άνοδο 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης οριακή μείωση της τάξης του 0,4%.

Σενάρια Β’ γύρου

Στο σενάριο που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρεθεί απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον Β’ γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ συγκεντρώνει 41,2% έναντι 32,7% του συναγερμικού υποψήφιου. Σε αυτό το σενάριο 11,7% απαντά πως δεν θα ψήφιζε, 9,5% ότι θα έριχνε λευκό ή άκυρο, 4,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 0,5% δεν απαντούν.

Σε περίπτωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στον Β’ γύρο, κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,2% έναντι 22,4%. 7,2% δεν θα ψήφιζαν, 6,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 4,2% θα έριχναν λευκό ή άκυρο.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρεθούν Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ, ο πρώτος κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,9% έναντι 18,7% του κ. Νεοφύτου. 9,1% απαντούν πως δεν θα ψήφιζαν, 6% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 5,2% αναποφάσιστοι και 1% δεν απάντησαν.

Παράσταση νίκης

Στην ερώτηση ανεξαρτήτως ποιον σκοπεύετε να ψηφίσετε, ποιος πιστεύεται ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πρώτος με ποσοστό 46% έναντι 20% του Αβέρωφ Νεοφύτου και 6% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 28% απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Πηγή: alphanews.live

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top