Λουκάς Φουρλάς: Πράξη βαρβαρότητας ο θάνατος της Αμινί από το καθεστώς του Ιράν

Λουκάς Φουρλάς: Πράξη βαρβαρότητας ο θάνατος της Αμινί από το καθεστώς του Ιράν

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν, ζήτησε με επιστολή του προς τα θεσμικά της όργανα, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο κ. Φουρλάς αναφέρεται στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και στο θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία φαίνεται να έχει χάσει τη ζωή της μετά από σύλληψη και κράτηση από την Αστυνομία Ηθών της χώρας.

«Η Μαχσά Αμινί ήταν μια γενναία γυναίκα της οποίας ο θάνατος στην κράτησή της από την αστυνομία ήταν μια ακόμη πράξη βαρβαρότητας από τις δυνάμεις ασφαλείας του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του λαού του» αναφέρει ο κ. Φουρλάς, καλώντας την ΕΕ όπως καταδικάσει αυτή τη βάναυση ενέργεια.

«Καλώ την ΕΕ να ζητήσει από την ιρανική κυβέρνηση όπως τερματίσει τη βία κατά των γυναικών και τη συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης».

Ζητώντας από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ να παρακολουθήσει στενά την κατάσταση και να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες γύρω από την υπόθεση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η ΕΕ να παρέμβει για να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι του Ιρανικού λαού», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE