ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Απελπιστική κατάσταση για μητέρα δύο παιδιών - «Με άφησαν στο έλεος του Θεού… Σκουπίζουν τα πόδια τους πάνω μου»

Απελπιστική κατάσταση για μητέρα δύο παιδιών - «Με άφησαν στο έλεος του Θεού… Σκουπίζουν τα πόδια τους πάνω μου»

Ακόμα μια ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το ThemaOnline, αφού μητέρα δύο ανήλικων παιδιών καταγγέλλει αδιαφορία από το Κράτος, μετά από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που ισχυρίζεται ότι υπέστη.

Η γυναίκα, η οποία διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, παντρεύτηκε το 2012 άνδρα Αιγυπτιακής καταγωγής και απέκτησε μαζί του δύο παιδιά. Το 2019 όπως η ίδια αναφέρει, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία τόσο προς την ίδια όσο και προς τα παιδιά της, η οποία αφορούσε ψυχολογική, οικονομική βία, φωνές και προσβολές.

«Δεν είναι εύκολο να πάρεις τα παιδιά και να φύγεις. Δεν είχα λεφτά γι’ αυτό και πήρα το περιπολικό για να μας πάρει», είπε συγκεκριμένα η γυναίκα. «Από το σοκ και το άγχος δεν ήξερα τα δικαιώματα μου», πρόσθεσε.

Η μητέρα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως η Αστυνομία επικοινώνησε με το Γραφείο Ευημερίας και λειτουργός του γραφείου της είχε πει να πάει σε ξενοδοχείο.

«Δεν είχα που να πάω αλλά ούτε και λεφτά για ξενοδοχείο. Στο καταφύγιο ΣΠΑΒΟ δεν υπήρχαν θέσεις, με άφησαν στο έλεος του Θεού. Κοιμηθήκαμε στο πάτωμα σε μία φίλη μου για 4 μέρες», σημείωσε. Έγινε αίτηση για νομική αρωγή στο Δικαστήριο όπως αναφέρει η μητέρα.

«Είμαι εντελώς μόνη μου εδώ. Απέκτησα φίλους αλλά δεν μπορώ να υποχρεωθώ να αφήσω τα παιδιά μου, δεν έχουν υποχρέωση απέναντι μου», εξήγησε.

«Ζήτησα να εξεταστούν τα παιδιά σε ψυχολόγο και νευρολόγο λόγω αυτών που πέρασαν αλλά χωρίς την υπογραφή του πατέρα είναι αδύνατον και επί 2 χρόνια δεν υπέγραφε τίποτα. Ο πατέρας υπέγραψε μετά από 2 χρόνια και με τη πίεση λειτουργού από το Γραφείο Ευημερίας»

Όσο αφορά οικονομική βοήθεια, η γυναίκα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, πως το επίδομα που έπαιρνε για τα παιδιά κόπηκε καθώς και η βοήθεια για το ενοίκιο, με τον ενοικιαστή να της «βάζει το μαχαίρι στο λαιμό» θέλοντας τα λεφτά που του χρωστάει.

«Θέλω να δουλέψω αλλά μπορώ να εργαστώ μόνο 8-12 το πρωί λόγω των παιδιών, που δεν έχω καθόλου βοήθεια, αλλά στο γραφείο εργασίας με στέλνουν σε δουλειές που δεν μπορώ να ανταποκριθώ και θεωρούν ότι δεν θέλω να εργάζομαι, ενώ πήγαν να μου κόψουν και το ΕΕΕ, με την προϋπόθεση ότι δεν θέλω να δουλεύω», τόνισε.

«Μου έλεγαν είναι πρόβλημα σου που δεν μπορείς να εργαστείς, να βρεις νταντά»

Στο Γραφείο Εργασίας, όπως αναφέρει η γυναίκα είχε πάει με το παιδί και της έλεγαν «μην ξαναέρθεις εδώ με το παιδί αλλιώς θα σε διαγράψουμε».

Ο πατέρας από το φετινό Μάιο, όπως μας ανέφερε, δίνει προσωρινή διατροφή 250 ευρώ και για τα δύο παιδιά. «Δύο χρόνια τώρα δεν έδινε ούτε ένα σεντ. Δεν φτάνουν τα χρήματα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, η μανούλα επισήμανε ότι είναι σε μια απελπιστική κατάσταση αφού όλα μένουν στάσιμα χωρίς λύση.

«Νιώθω ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει κάτι. Σκουπίζουν τα πόδια τους πάνω μου, δεν με υπολογίζουν. Λένε ότι ο πατέρας έχει δικαιώματα. Τα δικαιώματα τα δικά μου και των παιδιών μου που είναι; Δεν μπορώ ούτε να φύγω από τη χώρα επειδή δεν υπογράφει ο πατέρας»

«Είμαι στο απόλυτο μηδέν, χρωστάω ρεύμα, ενοίκιο, δεν μπορώ να αγοράσω ούτε κάποια βασικά του παιδιού μου για το σχολείο. Είμαι μονογονιός. Γιατί δεν με βοηθά η Κυβέρνηση να δουλέψω; Αντί να με στηρίξουν, προσπαθούν να με ρίξουν», κατέληξε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top