ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα άμυνας και ηθικού των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, συζήτησαν Μαυρογιάννης και Σύνδεσμος Αξιωματικών

Θέματα άμυνας και ηθικού των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, συζήτησαν Μαυρογιάννης και Σύνδεσμος Αξιωματικών

Θέματα που αφορούν στην άμυνα και συγκεκριμένα στην καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και την έξυπνη άμυνα, καθώς και ζητήματα που άπτονται του ηθικού των αξιωματικών και στελεχών της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ).

Η συνάντηση, που ζητήθηκε από τον ΣΑΚΣ, ήταν εξαιρετική, όπως επεσήμανε ο κ. Μαυρογιάννης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της, ενώ ο Ταγματάρχης Κύπρος Κυπριανού, Πρόεδρος του ΣΑΚΣ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του Συνδέσμου από όσα συζητήθηκαν με τον υποψήφιο για την Προεδρία.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον ΣΑΚΣ για τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται ο Σύνδεσμος, προσπαθώντας να βελτιώσει την άμυνα και τη μαχητική ικανότητα του στρατεύματος. Σημείωσε ότι συζητήθηκαν και «κάποια επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους αξιωματικούς και πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν, για να βελτιώσουν το ηθικό των ανθρώπων στους οποίους έχουμε αναθέσει την άμυνα του τόπου μας».

Τόνισε, εξάλλου, ότι «έχει τεράστια σημασία να βλέπουμε και την ανθρώπινη διάσταση, γιατί οι άνθρωποι που σταδιοδρομούν στην Εθνική Φρουρά και στον Κυπριακό Στρατό, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τρόπο που να έχουν ποιότητα ζωής και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνουν εκ μέρους όλων μας».

Η αμυντική ικανότητα της Κύπρου και η δύναμη αποτροπής που πρέπει να έχει το στράτευμα ήταν επίσης μέρος της θεματολογίας της συζήτησης, όπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας ότι διαπιστώθηκε «μεγάλη σύμπνοια κα σύμπλευση», μεταξύ των δύο πλευρών.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο, πως γίνεται η διάρθρωση ανάμεσα στην άμυνα του τόπου, στο ανθρώπινο δυναμικό και στην ανάγκη ενίσχυσης όλων εκείνων των διαστάσεων που θα επιτρέψουν στον τόπο μας να έχει ένα σύστημα άμυνας, που αφενός θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του τόπου, και αφετέρου θα προσφέρει δυνατότητες στις ανθρώπους που το λειτουργούν, ώστε να είναι πλήρως ενσωματωμένοι και να έχουν καλή ποιότητα ζωής», δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι συζητήθηκε και η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εξοπλιστικού εμπάργκο προς την Κύπρο, όπως και οι προεκτάσεις της, που αφορούν στην προσαρμογή της Κύπρου σε ένα νέο διεθνές περιβάλλον.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους προσαρμογής, όχι μόνο σε σχέση με την άρση του εμπάργκο, που ανοίγει κάποιες επιπλέον δυνατότητες, αλλά και ευρύτερα ως προς το πως θα προσαρμοστούμε στο νέο διεθνές σκηνικό, που μας οδηγεί εκ των πραγμάτων σε μία απεξάρτηση από ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό», εξήγησε ο κ. Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι στο νέο αυτό περιβάλλον, ενδέχεται οι προμήθειες της Εθνικής Φρουράς να προέρχονται κατά κύριο λόγο να προέρχονται από άλλες πηγές, αντί της Ρωσίας.

Ως ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο της συζήτησης, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε και τα θέματα καινοτομίας, εκσυγχρονισμού και έξυπνης άμυνας, «που είναι απόλυτα απαραίτητη για τον τόπο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις», όπως είπε.

Ο Ταγματάρχης Κύπρος Κυπριανού ανέφερε στις δηλώσεις του ότι, πέρα από τα γενικότερα θέματα άμυνας, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την εξύψωση του ηθικού των αξιωματικών και των στελεχών γενικότερα της Εθνικής Φρουράς. «Ο κ. Μαυρογιάννης έδειξε πλήρη κατανόηση και συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις και τις απόψεις του Συνδέσμου, προς τον κοινό στόχο που έχουμε, για το καλό των αξιωματικών και στελεχών, αλλά και για το καλό της Ε.Φ. και της πατρίδας μας γενικότερα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Εκφράζοντας την ευχαρίστηση του ΣΑΚΣ από τη συνάντηση, σημείωσε ότι θα παρεμείνουν σε επαφή με τον κ. Μαυρογιάννη «για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επιπρόσθετες εισηγήσεις για την πορεία προς το κοινό καλό και την αύξηση της μαχητικότητας της πατρίδας μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top