ΚΥΠΡΟΣ

Αβέρωφ: «Έτσι θέλω την Κύπρο του Αύριο, όπου η εξειδίκευση είναι στους ειδικούς και το Καραϊσκάκειο είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο»

Αβέρωφ: «Έτσι θέλω την Κύπρο του Αύριο, όπου η εξειδίκευση είναι στους ειδικούς και το Καραϊσκάκειο είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο»

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κύριος Νεοφύτου ήταν συνοδευόμενος από Βουλευτές της Επιτροπής Υγείας, τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο και τη Βουλεύτρια κ. Σάβια Ορφανίδου καθώς και την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή.

Εκ μέρους του Ιδρύματος η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Πόπη Κανάρη τόνισε τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιου Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του επιτελείου του, της Βουλεύτριας και του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας και των μελών του Συμβουλίου μας. Θεωρούμε ότι μια τέτοια επίσκεψη μας τιμά ιδιαίτερα γιατί θέλαμε να ανταλλάξουμε και απόψεις για τα θέματα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Πρώτον την εξέλιξη του σ’ όλα αυτά τα χρόνια και τα μελλοντικά βήματα και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με τόσο κόπο για να κρατήσει αυτή την αξιόλογη θέση στο παγκόσμιο τόσο στα θέματα της αιματογκολογίας όσο σε θέματα παιδογκολογίας. Θεωρούμε ότι το Καραισκάκειο στηρίζεται σημαντικά πάνω στον εθελοντισμό αλλά και στην προσφορά του κοινού και των χορηγών μας. Αλλά μία σημαντική προσφορά και ευχαριστούμε, είναι της κυβέρνησης. Θέλουμε αυτή η διαχρονική στήριξη να συνεχίσει και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσω θεσμοθέτησης αν μπορούμε και αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε και θα θέσουμε στη συνέχεια στον αγαπητό Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτή την επίσκεψη για να τεθούν αυτά τα θέματα ενώπιον του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Να ευχαριστήσω τη διεύθυνση και τη διοίκηση για τη σημερινή τους φιλοξενία. Να τους συγχαρώ μαζί με το προσωπικό τους για την εξαίρετη έρευνα και δουλειά που κάνουν εδώ και χρόνια, που τιμούν πρώτα τον τόπο μας.

Δεύτερον, να χαιρετήσω το μοντέλο. Έτσι θέλω την Κύπρο του Αύριο, όπου η εξειδίκευση είναι στους ειδικούς και το Καραϊσκάκειο είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο. Το δεύτερον, το κράτος μπορεί με το να αγοράζει υπηρεσίες και να στηρίζει τέτοια εξειδικευμένα ιδρύματα, επιτελεί και τον ρόλο του αλλά δίδει τις πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη με πολύ χαμηλότερο κόστος. Και αυτό είναι ένα μοντέλο που πρέπει να το εφαρμόσουμε ευρύτερα.

Και κάτι τελευταίο. Κερδίζουμε το στοίχημα του Αύριο για όλα τα θέματα μέσα από την έρευνα, τη σωστή καταγραφή των δεδομένων και τη σωστή ανάλυση. Αν κάτι ως θέμα εθνικής προτεραιότητας θα έθετα, είναι ότι αυτές οι βάσεις δεδομένων και άλλων ινστιτούτων εξειδικευμένων του τόπου μας αλλά και κρατικών υπηρεσιών, πρέπει να έχουμε στόχο για μια κοινή βάση δεδομένων. Αυτό θα πολλαπλασιάσει τη γνώση αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνών αλλά και της ανάλυσης των δεδομένων.

Και πάλι συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε, είμαστε δίπλα σας ως εκπρόσωποι εντεταλμένοι του λαού. Μια από τις βασικές μας υποχρεώσεις είναι να στεκόμαστε δίπλα από τα σωστά ιδρύματα και τους σωστούς ανθρώπους».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top