Ελληνικά νησιά και αναγνώριση ψευδοκράτους στην ατζέντα του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Ελληνικά νησιά και αναγνώριση ψευδοκράτους στην ατζέντα του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Με βασικό θέμα τον εξοπλισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και την αναγνώριση του ψευδοκράτους συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα αξιολογηθούν οι διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας για αναγνώριση της τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος «στηρίζοντας το όραμα των δύο κρατών το οποίο βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς».

Αναφέρεται ακόμη ότι θα αξιολογηθούν επίσης «οι αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, παραβιάσεις των (τουρκικών) χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και παρενοχλήσεις τουρκικών πολεμικών» αεροσκαφών. Θα αξιολογηθεί επίσης «η στάση της Ελλάδας απέναντι στους παράνομους μετανάστες και η παραβίαση του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα συζητηθούν και μέτρα εναντίον ΡΚΚ στα σύνορα Ιράκ και Συρίας καθώς και μέτρα εναντίον της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστές).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE