ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία – Συμβουλές για προστασία της περιουσίας

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία – Συμβουλές για προστασία της περιουσίας

Για προστασία πρώτης κατοικίας αλλά και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μίλησε στον ALPHA και την εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, Μιχάλης Παρασκευάς.

«Ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί γιατί θα αρχίσουν με εντατικούς ρυθμούς οι εκποιήσεις. Όταν λέμε εκποιήσεις δεν σημαίνει ότι θα γίνονται πλειστηριασμοί. Υπάρχουν περιπτώσεις που εξαναγκάζονται οι δανειολήπτες για να σώσουν την περιουσία τους να δώσουν από μόνοι τους. Να καταλήξουν σε συμφωνίες με τις τράπεζες», εξήγησε ο κύριος Παρασκευάς.

«Η πλειοψηφία των δανειοληπτών είναι αυτοί που μετά το κούρεμα και την κρίση του 2008, έχασαν τις περιουσίες τους, μειώθηκε ο όγκος εργασίας τους και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς οι ίδιοι να το θέλουν και κατέληξαν να προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους», πρόσθεσε.  

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «όταν ζήτησε η εποπτική αρχή από την Κεντρική Τράπεζα, τουλάχιστον στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς ποιοι είναι οι μέτοχοι των εταιριών που εξαγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές τα δάνεια και η Κεντρική τράπεζα αποφάσισε να μην δώσει αυτά τα στοιχεία. Μπορεί να κρύβονται πίσω βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν νόμους, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε»

Θέλοντας να συμβουλεύσει τον κόσμο σημείωσε πως «θα πρέπει να προστατεύσει όσο μπορεί την περιουσία του ειδικά την πρώτη του κατοικία και αν χρειάζεται να αποταθεί σε ειδικούς»

«Τα δάνεια ορισμένων μπορεί να έφτασαν και στο μισό εκατομμύριο λόγω του τεράστιου τοκισμού αλλά στην πραγματικότητα το δάνειο τους με 200 χιλιάδες να μπορεί να εξοφληθεί. Γιατί δεν δόθηκε το δικαίωμα εξαγοράς στους δανειολήπτες;»

«Ο κόσμος να παίρνει πολύ σοβαρά τις επιστολές που λαμβάνει από τις τράπεζες. Να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις για να σώσει την περιουσία του», κατέληξε.

Δείτε τα αποσπάσματα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top