ΔΙΕΘΝΗ

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ένας βασιλιάς έχει δίδυμα – Ποιος παίρνει το θρόνο

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ένας βασιλιάς έχει δίδυμα – Ποιος παίρνει το θρόνο

Η αντιπαλότητα των αδελφών είναι μια διαμάχη που χρονολογείται από την αρχή του χρόνου. Από τη βιβλική ιστορία του Κάιν και του Άβελ, μέχρι τη δραματική ιστορία του αγώνα της Μαρίας και της Άννας Μπολέιν για τη στοργή του βασιλιά τους, η ύπαρξη αδελφών μπορεί συχνά να αποτελεί πηγή ανταγωνισμού.

Για πολλές γενιές, μάλιστα, η προσδοκία ήταν ότι μια βασιλική οικογένεια έπρεπε να γεννήσει έναν αρσενικό διάδοχο για να εξασφαλίσει την οικογενειακή κληρονομιά. Με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε και γυναίκες έχουν, επίσης, κατακτήσει τον θρόνο -μεγάλο παράδειγμα η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ η οποία παρέμεινε στο θρόνο για 70 χρόνια. Ωστόσο, όταν υπάρχουν πολλαπλοί κληρονόμοι η γραμμή διαδοχής μπορεί συχνά να γίνει λίγο πιο περίεργη.

Η μόνη περίπτωση που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα είναι αν μια βασιλική οικογένεια έχει δίδυμα: δύο κληρονόμους που γεννήθηκαν την ίδια ημέρα, με διαφορά λεπτών. Αν λοιπόν μια βασιλική οικογένεια έχει δίδυμα, ποιος από τους δύο παίρνει το στέμμα;
Αν και ιστορικά φαίνεται ότι τα δίδυμα σε βασιλικές οικογενειακές γραμμές δεν είναι πολύ συνηθισμένα, είναι πάντα μια πιθανότητα. Για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αν και έχει περάσει πολύς καιρός, σε περίπτωση διδύμων, όποιος από τους δύο γεννηθεί πρώτος, είναι ο επίσημος διάδοχος, ακόμη και αν έχουν γεννηθεί με διαφορά λίγων λεπτών, εξηγεί το grunge.com.

Ωστόσο, ο κανόνας αυτός ισχύει μόνο αν τα δίδυμα γεννηθούν με φυσιολογικό τοκετό. Σύμφωνα με τη Metro, αν τα μωρά γεννηθούν με άλλες μεθόδους, όπως η καισαρική τομή, η επιλογή για το ποιο από τα δύο παιδιά έχει γεννηθεί πραγματικά «πρώτο» θα είναι τότε στα χέρια του βασιλικού γυναικολόγου.

Το 2014, η βασιλική οικογένεια του Μονακό καλωσόρισε ένα ζευγάρι διδύμων, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ -παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου και της συζύγου του, Σαρλίν. Όσον αφορά τη σειρά διαδοχής τους, ο πρίγκιπας είναι πλέον ο κληρονόμος, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την αδελφή του, λόγω του ότι είναι άνδρας. Τα δίδυμα έχουν γίνει αρκετά σπάνια στις βασιλικές γενιές, αλλά κάθε βασιλική οικογένεια επιλέγει πώς θα αντιμετωπίσει τη διαδοχή με τον δικό της τρόπο, σύμφωνα με τους νόμους και τις παραδόσεις της.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top