Η Βουλή ψήφισε νόμο για καταβολή ΦΠΑ στην αγορά πολύτιμων μετάλλων

Η Βουλή ψήφισε νόμο για καταβολή ΦΠΑ στην αγορά πολύτιμων μετάλλων

Η Ολομέλεια της Βουλής, ψήφισε ομόφωνα νόμο ώστε τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα που αγοράζουν ακατέργαστα και ημικατεργασμένα πολύτιμα μέταλλα να αποδίδουν τον ΦΠΑ με τη μέθοδο της αντίστροφης χρέωσης, ενώ τα πρόσωπα που παραδίδουν τα εν λόγω αγαθά να μην καταβάλλουν τον ΦΠΑ. Υπέρ ψήφισαν 36 παρόντες βουλευτές.

Ο νόμος κρίθηκε απαραίτητος αφού το Υπουργείο Οικονομικών θεωρούσε ότι ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η εμπορία μεταχειρισμένων κοσμημάτων στην Κύπρο, κυρίως χρυσού και αργύρου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα που εμπορεύονται στον τομέα αυτό αποδίδουν και διεκδικούν επιστροφή ή και έκπτωση ΦΠΑ, στο πλαίσιο άσκησης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας δημόσιων εσόδων από ΦΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE