ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει τους τόνους ο Μαυρογιάννης - Επιχείρηση συσπείρωσης στο ΑΚΕΛ - Κούρσα Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

Ανεβάζει τους τόνους ο Μαυρογιάννης - Επιχείρηση συσπείρωσης στο ΑΚΕΛ - Κούρσα Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

Με σαφείς συναισθηματικές αναφορές προς το ακροατήριο του ΑΚΕΛ και μετωπική επίθεση κατά των βασικών ανθυποψηφίων του, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης περνά πλέον στην επίθεση, με τη φιλοδοξία ότι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του και θα μπορέσει να κατακτήσει τον πρώτο στόχο, που δεν είναι άλλος από το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Οι ευθείες βολές κατά των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη δεν είναι άσχετες με την παραδοχή ακόμη και από πλευράς ΑΚΕΛ ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους όπως απαιτεί μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, ώστε να βελτιώσει την αναγνωρισιμότητά του και να μπορέσει να φέρει τα απαραίτητα αποτελέσματα.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, τονίζοντας την ανάγκη για λύση, το συντομότερο δυνατό. «Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανοίξει το παράθυρο στην ελπίδα. Γιατί είναι βαθιά μας η πεποίθηση ότι χωρίς να λυθεί το Κυπριακό, η Κύπρος δεν έχει μέλλον. Ό,τι κτίζουμε, θα το κτίζουμε πάνω στην κινούμενη άμμο της κατοχής που μοιραία θα μας καταπιεί όλους, αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτήν».

Ενώπιον του γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άσκησε κριτική κατά των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, λέγοντας: «Αυτή την ώρα που το Κυπριακό πρόβλημα είναι κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί ξανά αφελείς προσεγγίσεις που πίστεψαν ότι η τουρκική στρατηγική στην Κύπρο «είναι πυροτέχνημα». Και το λέω αυτό δίχως να διαχωρίζω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού από τον τέως Υπουργό Εξωτερικών. Γιατί είχαν και οι δύο λόγο και ρόλο στην πολιτική διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος και σε αυτό πορεύτηκαν μαζί, ομόθυμα.

Δεν είχε αντιδράσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όταν ο κ. Χριστοδουλίδης έλεγε ότι η Τουρκία ρίχνει «πυροτεχνήματα» για την Αμμόχωστο, αλλά δεν θα προχωρήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής. Αντίθετα, λίγο αργότερα δήλωνε ότι ο ίδιος εκτιμούσε πως «δεν θα συνεχίσουν επιπρόσθετες προκλητικές ενέργειες όσον αφορά τα Βαρώσια». Προσωπικές φιλοδοξίες, εκλογικές σκοπιμότητες και κοντόφθαλμες αντιλήψεις, τις οποίες ο τόπος πλήρωσε και πληρώνει ακριβά. Τώρα προσπαθεί ο ένας να διαφοροποιηθεί από τον άλλον. Όμως, ήταν όλοι μαζί που καλλιεργούσαν την εικόνα ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, γιατί έχουν δήθεν θωρακίσει την Κύπρο, γιατί μπορούν δήθεν να στριμώξουν και να τιμωρήσουν την Τουρκία.

Μεγαλοστομίες και επικοινωνιακά κόλπα φιλοτεχνούσαν όλα αυτά τα χρόνια μία εικόνα, μα η πραγματικότητα στέκεται πλέον αδυσώπητη μπροστά μας. Απέναντι μας έχουμε ένα κίνδυνο που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

Ανοιγμα προς τον κόσμο του ΑΚΕΛ

Στην ομιλία Μαυρογιάννη ήταν έντονο το στοιχείο των φιλοφρονήσεων προς τον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος αποτελεί και τη βάση των ψηφοφόρων του. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι τον τιμά η στήριξη του ΑΚΕΛ. «Είναι μία μεγάλη δύναμη, που έβαλε πλάτες και έχυσε αίμα για να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την 62η επέτειο γιορτάζουμε σήμερα. Το ΑΚΕΛ, αγωνίστηκε και αγωνίζεται διαχρονικά για την επανένωση του τόπου. Είναι επίσης το εμπειρότερο πολιτικό κόμμα του τόπου, η πολιτική εκείνη δύναμη που πάντοτε συνέβαλε δημιουργικά στην ανάπτυξη του κυπριακού κράτους, της δημοκρατικής κουλτούρας, της ανάπτυξης των θεσμών στον τόπο μας», είπε μεταξύ άλλων.

Κούρσα Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

Με συνεχείς επαφές συνεχίζουν το πρόγραμμά τους οι άλλοι δύο βασικοί διεκδικητές της Προεδρίας, οι οποίοι κατά κύριο λόγο απευθύνονται στο κεντροδεξιό ακροατήριο. Στα επιτελεία Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη η προσοχή είναι στραμμένη τόσο στο οργανωτικό σκέλος της εκστρατείας σε όλη την Κύπρο, όσο και στην εντατικοποίηση των συναντήσεών τους, με οργανωμένα σύνολα, επαγγελματικές ομάδες καθώς και προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής τους. Και οι δύο έχουν ολοκληρώσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και επαρχίες, στις οποίες όμως θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους. Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η δημοσιοποίηση μιας σειράς δημοσκοπήσεων, θα αποτυπώσει την εικόνα που διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα. Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου προσβλέπουν σε αύξηση της εκλογικής του δύναμης, συγκριτικά με τις προηγούμενες μετρήσεις, ενώ στο επιτελείο Χριστοδουλίδη θα είναι ικανοποιημένοι με τη διατήρηση της πρωτιάς σε απόσταση ασφαλείας. Η μεγάλη προσέλευση στην πανεπαρχιακή συγκέντρωση της Λευκωσίας το βράδυ της Τετάρτης λειτούργησε τονωτικά στο στρατόπεδο Χριστοδουλίδη το οποίο δέχθηκε σφυροκόπημα για τους ισχυρισμούς του Μανώλη Κυριάκου. Την ίδια ώρα, στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου, κρατούν την ουσία από τις σημαντικές επαφές του υποψήφιου Προέδρου στο Ισραήλ, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάδειξη του προέδρου του ΔΗΣΥ ως του φορέα σταθερότητας στους ζωτικούς τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top