Τη θέση ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν είναι προσωπικό θέμα, αλλά ζήτημα δημοκρατίας, εξέφρασε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι υπάρχει ένα διπλό σκάνδαλο: παράνομης παρακολούθησης και συγκάλυψης.
Ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να υποστήριξε ότι τόσο η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του μέσω του λογισμικού predator, όσο και η παρακολούθησή του μέσω της ΕΥΠ είχαν ως στόχο, όπως είπε, να τεθεί σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή, κατά τις εσωκομματικές εκλογές.
Ως προς το σκάνδαλο της συγκάλυψης, ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να σημείωσε ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν οδηγεί στην αποκάλυψη της αλήθειας και ότι αποτελεί μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα να διενεργείται εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς να κληθούν ο πολιτικός της προϊστάμενος και όλοι εμπλεκόμενοι.
Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών καταδεικνύει τη «θεσμική κρίση και την υπονόμευση των ελεγκτικών μηχανισμών», καθώς και «μια κουλτούρα διακυβέρνησης, συγκεντρωτική, αλαζονική με αίσθηση παρακμιακής σκοτεινής παντοδυναμίας».
«Σε μια κρίσιμη γεωπολιτική αναταραχή, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την εθνική μας ασφάλεια, αλλάζοντας τα κριτήρια επιλογής του Διοικητή της ΕΥΠ για να τοποθετήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα θέση ένα από τα δικά του παιδιά χωρίς καμία πρότερη εμπειρία σε τέτοιες καίριες θέσεις, που αποδείχτηκε ακατάλληλος κατά γενική ομολογία», φέρεται να σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης στην Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε επιτακτικά το ερώτημα γιατί δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί ούτε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για την παρακολούθηση, ούτε η αρμόδια Εισαγγελέας της ΕΥΠ αλλά ούτε και οι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των εταιρειών που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διακινούν λογισμικά παρακολούθησης.
Επίσης, φέρεται να σημείωσε ότι δεν εκλήθη ούτε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, που επίσης ήταν θύμα παρακολούθησης.
«Δυο άνθρωποι στη χώρα ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός σε συγχρονισμό δέχτηκαν την επίθεση του predator και τους παρακολούθησε η ΕΥΠ. Και δεν καλούνται», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, όπως αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης, όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μέσω νόμου που θέσπισε να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο.
«Ορίστε η έγγραφη απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημα μου να ενημερωθώ πλήρως για την υπόθεση μου. Σας την καταθέτω. Θα δεχόμουν οποιαδήποτε στιγμή ενημέρωση – αλλά μόνο νόμιμα και εγγράφως. Είναι παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση για οποιαδήποτε προφορική συνομιλία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρεται να αναφέρθηκε και στην καταστροφή του αρχείου της παρακολούθησής του, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε την ημέρα που υπέβαλε αναφορά στην ΑΔΑΕ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου
• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις