ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Αντιδρά στις ασκήσεις βολών του Υπουργού Άμυνας και Βουλευτών στο Σταυροβούνι

Τατάρ: Αντιδρά στις ασκήσεις βολών του Υπουργού Άμυνας και Βουλευτών στο Σταυροβούνι

Την αντίδραση του στη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και Βουλευτών σε στρατιωτικές βολές κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε ανακοίνωση της «προεδρίας» που υποστηρίζει ότι «μετά τους Ελληνοκύπριους ιερείς, τώρα και Ελληνοκύπριοι υπουργοί και βουλευτές εξασκούνται σε βολές, κάτι που αποτελεί νέα πρόκληση και δεν εξυπηρετεί παρά μόνο στην αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα πλάνα του Υπουργού Άμυνας, αναφέρει η ανακοίνωση, και Βουλευτών να εξασκούνται σε βολές φορώντας στρατιωτικά κράνη είναι μια ένδειξη ότι το πνεύμα της ΕΟΚΑ και το όνειρο της προσάρτησης του νησιού στην Ελλάδα εξακολουθούν να επικρατούν στο «ελληνικό τμήμα» της Κύπρου.

«Είναι ενδεικτικό ότι η άσκηση βολής πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στη νότια Κύπρο και συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αντίδρασή μας στο θέμα του ότι η εν λόγω απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε τομέα. Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου να αυξήσει τους εξοπλισμούς είναι προκλητικές, δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και θα οδηγήσουν σε ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε, αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η «προεδρία» υποστηρίζει ακόμη ότι το γεγονός ότι η συμμετοχή του ΥΠΑΜ και Βουλευτών σε ασκήσεις σκοποβολής, σε συνέχεια της εκπαίδευσης με όπλα σε ιερείς, «σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία τον Φεβρουάριο, είναι μια αρνητική εξέλιξη στο πλαίσιο της σταθερότητας τόσο της Κύπρου και της περιοχής όσο και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές ισορροπίες και εξανεμίζει τις ελπίδες για μια πιθανή συμφιλίωση μεταξύ των δύο πλευρών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι ενώ συνεχίζουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και επιμονή για να φτάσει το ψευδοκράτος στη θέση που του αξίζει στον κόσμο ως ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται και να ενημερώνουν όλο τον κόσμο για τη δίκαιη και ιερή υπόθεση του τ/κ «λαού» και τον ένδοξο αγώνα του «με την πλήρη υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία νοοτροπία που προσπαθεί να καταστρέψει τον τουρκοκυπριακό λαό και σε κανένα ύπουλο παιχνίδι που παίζεται».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top