ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν...υπέρτατο χρέος απέναντι στην πατρίδα»

Ν. Χριστοδουλίδης: «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν...υπέρτατο χρέος απέναντι στην πατρίδα»

Σε δηλώσεις προέβη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζοντας πως η μέρα αυτή "μάς υπενθυμίζει το υπέρτατο χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας"

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις του:

Η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μάς υπενθυμίζει το υπέρτατο χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του κύρους και της υπόστασης της, σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και με το 37% της πατρίδας μας υπό κατοχή, παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και την προάσπιση της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υποσχόμαστε στο σύνολο του Κυπριακού λαού, και ειδικότερα στη νέα γενιά, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να παραδώσουμε μια χώρα ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και ξένες εγγυήσεις, ώστε να γίνει τόπος δημιουργίας και ευημερίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες και ισότιμο μέλος της ΕΕ, μπορεί να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις που υφίσταται σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, πρώτο μας μέλημα είναι η διασφάλιση συνθηκών σύνεσης, συνεννόησης και ομοψυχίας, προκειμένου να δώσουμε από κοινού τη δύσκολη μάχη υπέρ του μεγάλου στόχου του τερματισμού της κατοχής και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας, ώστε να γίνει το κοινό σπίτι για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top