ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη στις γυναίκες του Ιράν εκφράζει η Επίτροπος Ισότητας

Στήριξη στις γυναίκες του Ιράν εκφράζει η Επίτροπος Ισότητας

Τη στήριξη της στις γυναίκες του Ιράν «οι οποίες διαδηλώνουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους που δεν είναι τίποτα άλλο από τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά τους, τα οποία θα πρέπει να απολαμβάνουν ελεύθερα», εκφράζει σε ανακοίνωση της Επίτροπος Ισότητας Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μη Βίας, που τιμάται στις 2 Οκτωβρίου.

«Η αρχή της μη βίας - επίσης γνωστή ως μη βίαιη αντίσταση - απορρίπτει τη χρήση σωματικής βίας προκειμένου να επιτευχθεί κοινωνική ή πολιτική αλλαγή. Συχνά περιγράφεται ως «η πολιτική των απλών ανθρώπων», αυτή η μορφή κοινωνικού αγώνα έχει υιοθετηθεί από μαζικούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο σε εκστρατείες για κοινωνική δικαιοσύνη» αναφέρεται.

Όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι: «Η μη βία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στη διάθεση της ανθρωπότητας. Είναι ισχυρότερο από το ισχυρότερο όπλο καταστροφής που επινοήθηκε από την εφευρετικότητα του ανθρώπου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στις 15 Οκτωβρίου 2007 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθιερώθηκε η Διεθνής Ημέρα Μη Βίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top