Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει την «κλιμάκωση», μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει την «κλιμάκωση», μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε την Τρίτη τη δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, καταγγέλλοντας μια "κλιμάκωση", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

"Είναι σαφώς μια κλιμάκωση", δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο γενικός γραμματέας "καλεί την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να επαναλάβει τον διάλογο με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί αυτού που ζητούμε εδώ και πολύ καιρό, μια πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου", είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.