ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι εισηγήσεις για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας – Εστιάζουν στις ώρες αιχμής

Αυτές είναι οι εισηγήσεις για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας – Εστιάζουν στις ώρες αιχμής

«Πονοκέφαλος» έχουν καταντήσει οι αυξήσεις στον ηλεκτρισμό με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βιώνουν μια πολύ δύσκολη περίοδο, αφού καθίσταται αδύνατο να ανταπεξέλθουν σε όλους τους τομείς, στους οποίους οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο.

Σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης της κατάστασης αυτής, στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις Σεπτεμβρίου 2022, επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία επί της πρότασης Κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με παρέμβαση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το ThemaOnline, κάθε κράτος μέλος πρέπει να καθορίσει τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις ώρες που παρατηρείται η μεγαλύτερη ζήτηση σε ηλεκτρισμό, και που αντιστοιχούν συνολικά τουλάχιστον στο 10 % όλων των ωρών της περιόδου μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2022 και της 31ης Μαρτίου 2023.        

Αφού καθοριστούν οι ώρες αιχμής, κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να λάβει τέτοια μέτρα που να οδηγούν στη μείωση της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των καθορισμένων αυτών ωρών αιχμής, τουλάχιστον σε 5 % κατά μέσο όρο ανά ώρα.        

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΕ με το μέτρο αυτό στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, φυσικού αερίου ή υγρών καυσίμων αλλά και στην ομαλότερη κατανομή της ζήτησης ανά ώρα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των τιμών ηλεκτρισμού.

Όσο αφορά τα μέτρα μείωσης της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εθνικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, δημοσίευση στοχευμένων πληροφοριών σχετικά με την προβλεπόμενη κατάσταση στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ρυθμιστικά μέτρα για τον περιορισμό της μη αναγκαίας κατανάλωσης ενέργειας και στοχευμένα οικονομικά κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top