Νέα απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Νέα απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Σε νέα 24ωρη απεργία έχουν κατέλθει από το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις απολαβών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ήδη φέτος έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απεργίες από συνδικάτα εργαζομένων στις μεταφορές, που λένε ότι ο καλπάζων πληθωρισμός δημιουργεί την ανάγκη υψηλότερων αυξήσεων.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι περίπου 9.000 μηχανοδηγοί του συνδικάτου Aslef (Συνεργατικό Σωματείο Μηχανικών Αμαξών και Πυροσβεστών) που εργοδοτούνται από 13 σιδηροδρομικές εταιρείες.

Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες δε θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο σήμερα στο τμήμα του εθνικού δικτύου που τους αναλογεί, ενώ ορισμένες θα λειτουργήσουν «πολύ περιορισμένες υπηρεσίες» σε κάποιες διαδρομές.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και τα μέλη του Συνδέσμου Μισθωτών Υπαλλήλων Μεταφορών (συνδικάτο TSSA), που έχουν προαναγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων κάθε μέρα έως και το Σάββατο.

Το Σάββατο νέα πανεθνική απεργία θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου στον τομέα των μεταφορών, του RMT (Ένωση Σιδηροδρομικών, Θαλασσίων και λοιπών Μεταφορών), που αναμένεται να οδηγήσει σε παράλυση τις συγκοινωνίες στη χώρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE