Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσίασε χθες (05/10) βράδυ το όραμα και την πρόταση διακυβέρνησης για την Κύπρο του αύριο.
Σε μία ιδιαίτερα μαζική και δυναμική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων και πλήθος κόσμου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε ότι διεκδικεί την αλλαγή μαζί με τους πολλούς. Διεκδικεί ο τόπος μας να γυρίσει σελίδα, για μία κοινωνία που θα ευημερούν οι πολλοί, θα υπάρχει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, λογοδοσία, με αυτούς που κυβερνούν να είναι πρώτα και κύρια οι ίδιοι παράδειγμα ήθους και εντιμότητας.
Ανέπτυξε το όραμα του για την αλλαγή στην παιδεία, την οικονομία, την ενεργειακή πολιτική, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα της ακρίβειας, του στεγαστικού προβλήματος, του μεταναστευτικού, της κοινωνικής πολιτικής και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο Α. Μαυρογιάννης δήλωσε απερίφραστα ότι το αδιέξοδο μπορεί να σπάσει με αξιοπιστία, προσήλωση και απόλυτη επιμονή σε όσα συμφωνήθηκαν και στο κεκτημένο της διαδικασίας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι το βασικό διακύβευμα των προεδρικών εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε όπως είμαστε ή αν θα αλλάξουμε, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να γυρίσει σελίδα, μπορεί να κάνει πράξη την αλλαγή.
Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.