ΔΙΕΘΝΗ

Απεργούν σήμερα οι πιλότοι της Eurowings - Μία στις δύο πτήσεις αναμένεται να ακυρωθεί

Απεργούν σήμερα οι πιλότοι της Eurowings - Μία στις δύο πτήσεις αναμένεται να ακυρωθεί

Πυκνώνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ενώ επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας. Αυτή τη φορά είναι οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Eurowings που κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. O στόλος της Eurowings διαθέτει 75 αεροσκάφη. Εκτιμάται ότι από τις συνολικά 516 πτήσεις της Πέμπτης θα ακυρωθούν σχεδόν οι μισές. Επηρεάζονται κατά κύριο λόγο τα γερμανικά αεροδρόμια, για παράδειγμα πάνω από 110 ακυρώσεις αναμένονται στο Ντίσελντορφ και άλλες 60 στην Κολωνία.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, η διοίκηση της εταιρείας δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιες πτήσεις θα ακυρωθούν. Καλούσε τους επιβάτες να ενημερωθούν οι ίδιοι μέσω της ιστοσελίδας eurowings.com ή της εφαρμογής Eurowings-App, παράλληλα όμως υπoσχόταν ότι για όλες τις πτήσεις που ακυρώνονται, οι επιβάτες θα ενημερώνονταν μέχρι το βράδυ για πιθανά εναλλακτικά δρομολόγια. Εκτιμάται ότι οι ακυρώσεις αφορούν συνολικά 50.000 έως 70.000 επιβάτες.

Τα αιτήματα των απεργών

Όλα δείχνουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η εταιρεία θα αναζητήσει άλλα πληρώματα που δεν απεργούν, κατά πάσα πιθανότητα σε άλλες θυγατρικές της Lufthansa, ώστε να πραγματοποιηθούν τελικά όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις. Οι εργαζόμενοι της Eurowings προβάλλουν κυρίως μισθολογικά αιτήματα. Επιπλέον ζητούν λιγότερη «εντατικοποίηση» της εργασίας με περισσότερα διαλείμματα. O διευθυντής προσωπικού, Κάι Ντούβε, χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις «υπερβολικές, σε μία εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν για έναν βαρύ χειμώνα και για αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος».

Παράλληλα επικρίνει το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), λέγοντας ότι «παρότι έχουν εγκριθεί δύο συνεχείς αυξήσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, με αποτέλεσμα οι αποδοχές να αυξάνονται πάνω από 10%, τώρα απαιτεί επιπλέον 14 ελεύθερες μέρες τον χρόνο, καθώς και μείωση του μέγιστου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας κατά πέντε ώρες». Με αυτά τα δεδομένα τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας και το μέλλον της εταιρείας, προειδοποιεί ο Ντούβε.

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top