ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάν Ντουζαρίκ: Επιβεβαιώνει τη λήψη επιστολής από την τ/κ πλευρά για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στεφάν Ντουζαρίκ: Επιβεβαιώνει τη λήψη επιστολής από την τ/κ πλευρά για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

«Θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελούν μέρος του τακτικού και συνεχούς διαλόγου μας με την τουρκοκυπριακή πλευρά» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έλαβαν επιστολή από την τουρκοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με την οποία ζητείται η σύναψη συμφωνίας του ψευδοκράτους με τα Ηνωμένα Έθνη για την ειρηνευτική δύναμη.

“Θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελούν μέρος του τακτικού και συνεχούς διαλόγου μας με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι λάβαμε επιστολή από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Η αποστολή συνεχίζει να συνεργάζεται στενά και με τις δύο πλευρές” δήλωσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής είχε δηλώσει από τη Νέα Υόρκη ότι συζήτησε το θέμα σε συνάντηση που είχε με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

«Είχα την ευκαιρία στη συνάντηση με τον κ. Λακρουά να εγείρω το θέμα της απαράδεκτης κατάθεσης εγγράφου, κάτι το οποίο προφανώς δεν μπορεί να συμβεί γιατί μιλούμε για ένα ψευδοκράτος, ένα κράτος ανύπαρκτο και βεβαίως η ειρηνευτική δύναμη είμαι βέβαιος ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο αίτημα», είπε.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και διαβήματα προς την Ειρηνευτική Δύναμη, από την οποία αναμένει τη δέουσα αντίδραση, σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τ/κ Τύπο αναφορικά με το διαφαινόμενο τελεσίγραφο του ψευδοκράτους προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε σχέση με το θέμα το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι η εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο καθορίζεται από τα σχετικά με την Κύπρο Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αυτά η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δίνει τη συγκατάθεση της για την ανάπτυξη και παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στο έδαφος της.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top