LIKE ONLINE

Τελικά είναι κακό οι άντρες να βάφουν τα μαλλιά τους;

Τελικά είναι κακό οι άντρες να βάφουν τα μαλλιά τους;

Την περασμένη εβδομάδα, ο τραγουδιστής Λίαμ Γκάλαχερ ανέβασε στα social media μια selfie με τη λεζάντα «Ey, blondie», στην οποία εμφανίζεται με ξανθές μπούκλες… Αποτέλεσμα;

Έγινε της κολάσεως, που λένε. Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην Αυστραλία, όπου περιοδεύει ο 49χρονος Γκάλαχερ, κυκλοφόρησε γρήγορα στα ταμπλόιντ και χλευάστηκε με πάθος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λες και ο πρώην frontman των Oasis ήταν προσωπικά υπεύθυνος για όλα τα κακά του κόσμου. Ακόμα και για την τρύπα του όζοντος.

Τα πιο ευγενικά σχόλια τον συνέκριναν δυσμενώς με τον Μπόρις Τζόνσον ή με τον Ρόμπι Γουίλιαμς στα τέλη της δεκαετίας του 1990, του έλεγαν, επίσης, ότι είχε περάσει πολύ καιρό «εκεί κάτω» (στην Αυστραλία).

Την επόμενη μέρα ο Γκάλαχερ απάντησε αποκαλώντας τους θαυμαστές του «τρελούς» επειδή φαντάζονταν ότι είχε βάψει τα μαλλιά του. Ηταν «μόνο φως και λιακάδααα» είπε. Εντάξει αυτό άμα θέλουμε το πιστεύουμε.

Είναι κακό να βάφουν οι άντρες τα μαλλιά τους;

Με άλλα λόγια, εν έτει 2022, μπορεί κανείς να επιλέξει την αντωνυμία του, ακόμα και το φύλο του να αλλάξει, αλλά όταν ένας άντρας αλλάζει απλώς το χρώμα των μαλλιών του, εξακολουθεί να προκαλεί πολύ μεγάλη κατάπληξη, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Protagon.

Ενώ οι άντρες συζητούν διστακτικά μεταξύ τους το γεγονός ότι χάνουν τα μαλλιά τους ή τα βλέπουν να γκριζάρουν, σε αντίθεση με τις γυναίκες συνομήλικές τους, δεν αναφέρονται άνετα σε πιθανές λύσεις, αν δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι με αυτές. Δεν θα έπρεπε, όμως, να μοιράζονται εμπειρίες ή συμβουλές σχετικά με σκευάσματα κατά της τριχόπτωσης, αξιόπιστους χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών ή τον εξειδικευμένο colorist σε κάποιο κομμωτήριο; Και όμως, δεν το κάνουν.

Αυτή, μάλιστα, η εσωστρέφεια ευθύνεται στην ουσία για την εμπορική επιτυχία –παρά τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα– των σετ βαφής μαλλιών DIY για άνδρες. Τα προϊόντα, όμως, που βρίσκεις στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών δίνουν στα ανδρικά κεφάλια συμπαγή χρώματα, όπως οι πλαστικές τρίχες στις φιγούρες Lego, γράφει πολύ παραστατικά ο Λάνγκμιντ.

Ο φόβος μην μας κοροϊδέψουν

Το πρόβλημα είναι, προσθέτει ο δημοσιογράφος της Telegraph, ότι παρατηρούμε το αποτέλεσμα μιας βαφής μόνο όταν είναι άσχημο και ο φόβος ότι θα μας κοροϊδέψουν είναι υπερβολικός για τον εύθραυστο εγωισμό μας.

Η ανάμνηση του 78χρονου Ρούντι Τζουλιάνι, ενώ υπερασπιζόταν τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου το 2020, με τη σκούρα βαφή μαλλιών να κυλάει στα μάγουλά του, για παράδειγμα, ή του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος επί δεκαετίες αναζητούσε μια καστανή απόχρωση που δεν θα έμοιαζε κομοδινί, μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη.

Ο Πολ τελικά τα κατάφερε, φέτος το καλοκαίρι, στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι, έκαναν θετική εντύπωση τα φυσικά γκρίζα μαλλιά του ανάκατα με τις (πρόσφατα αποκτηθείσες) καστανόξανθες ανταύγειες. Το γκριζάρισμα για τους άνδρες, βέβαια, θεωρείται μερικές φορές αισθητικό πλεονέκτημα. Οι όροι «silver fox» ή «silver daddy («ασημένια αλεπού» και «ασημένιος μπαμπάς») χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν τους τύπους που έχουν πλέον περισσότερες λευκές παρά μαύρες τρίχες στην κεφαλή τους. Υπάρχουν, εξάλλου, και ασημένιοι υπερήρωες, όπως ο Σίλβερ Σέρφερ της Marvel και ο Γκάνταλφ ο Λευκός (πρώην Γκρίζος) στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Μερικοί από τους πιο λατρεμένους καρδιοκατακτητές του κόσμου, εξάλλου, έχουν γκρίζα μαλλιά.

Θέλετε παραδείγματα; Τρία θα σας αναφέρουμε: Τζορτζ Κλούνεϊ, Αντερσον Κούπερ και Μπαράκ Ομπάμα.

Η τεχνολογία σύμμαχός μας

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια τεράστια ανατροπή τόσο στην τεχνολογία όσο και στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα, επιτρέποντας στους άνδρες να βάφουν τα μαλλιά τους αποτελεσματικά και διακριτικά. Ο Μόλχερν χρησιμοποιεί την τεχνική «grey blending», το κόλπο της οποίας είναι να το κάνεις διακριτικά· δεν εξαφανίζεις το γκρι, απλώς το αναμειγνύεις. Αυτή η προσέγγιση βελτιώνει το χρώμα που ήδη έχεις, με τιμές που ξεκινούν περίπου από τα 70 ευρώ, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών (απλώς ένα κλάσμα του κόστους των γυναικείων ανταυγειών).

Εάν δεν προσπαθείτε να κρύψετε τις γκρίζες τρίχες, αλλά θέλετε απλώς ένα διαφορετικό χρώμα ή ανταύγειες που να φαίνονται σαν να τις έχει κάνει ο ήλιος –όπως του Λίαμ Γκάλαχερ–, ο δημοσιογράφος της Telegraph προειδοποιεί ότι πολλά σετ βαφής για ξανθά μαλλιά, εάν δεν τα χειριστείτε σωστά, μπορεί να σας αφήσουν με μια πολύ περίεργη κίτρινη χαίτη ή, ακόμα χειρότερα, ένα απροσδόκητο πορτοκαλί, που απέχει πάρα πολύ από το εντυπωσιακό χρώμα στη συσκευασία.

Σε κάθε περίπτωση, δεχτείτε ότι η φύση είναι ο καλύτερος colorist στον κόσμο. Κατά συνέπεια, το φυσικό χρώμα των μαλλιών είναι αυτό που κατά πάσα πιθανότητα ταιριάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον τόνο του δέρματός σας. Και αν αρχίσετε να γκριζάρετε, απλώς να είστε χαρούμενοι που, στην ηλικία σας, έχετε ακόμα μαλλιά… Τυχαία νομίζετε ότι αυξάνεται ο αριθμός των δερματοκέφαλων γύρω μας; Είδαν κι αποείδαν οι άνθρωποι μένοντας με πέντε τρίχες στην κεφαλή, οπότε τις ξύρισαν κι αυτές για να ησυχάσουν.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top