Σκληρό βίντεο στο Ιράν - Ακτιβιστές δείχνουν βίντεο με γυναίκα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε διαδήλωση

Σκληρό βίντεο στο Ιράν - Ακτιβιστές δείχνουν βίντεο με γυναίκα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε διαδήλωση

Ο κύκλος βίας συνεχίζεται στο Ιράν με τις γυναίκες να μάχονται για τα δικαιώματα τους μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε η 22χρονη Μαχσα Αμίνι.

Την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνοντας ότι μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το σκληρό καθεστώς στην περιοχή Μασάντ στα βορειοανατολικά του Ιράν.

Όπως φαίνεται στο σκληρό βίντεο, η νεαρή γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα και έχει βαρύ τραύματα στο κεφάλι της. Γύρω της άλλες γυναίκες, προσπαθούν να βοηθήσουν και φωνάζουν απελπισμένες.

Στις 17 Σεπτεμβρίου –οπότε και άρχισαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί- έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη, καθώς φέρεται να παραβίασε τον αυστηρό νόμο που απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ. Η οικογένεια της υποστηρίζει ότι στο σώμα της υπήρχαν σημάδια σκληρού ξυλοδαρμού.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Annie Alexoui: Αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Τ» - «Έχασα την αίσθηση του φόβου» - Απαντά για Φυτιρή και προαναγγέλλει το επόμενο βίντεο

Annie Alexoui: Αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Τ» - «Έχασα την αίσθηση του φόβου» - Απαντά για Φυτιρή και προαναγγέλλει το επόμενο βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ThemaOnline, η Ιωάννα Φωτίου, γνωστή και ως annie alexoui, μιλά με έντονο ύφος για τον φόβο, τη ρήξη της με τον κ. Φυτιρή, το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και δημοσιοποιεί στοιχεία μέσα από τα βίντεο της.

BEST OF TOTHEMAONLINE