Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο βήμα η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο βήμα η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Αξιόπιστο βήμα προς την κατεύθυνση μιας λύσης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους, χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όλες οι πλευρές να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις και να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που απαιτείται να γίνει.

«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Αντικατοπτρίζει στη δέσμευση των πιστωτών της Ελλάδας να παράσχουν χρηματοπιστωτική υποστήριξη και να δημιουργήσουν δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους», είπε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει δέσμευση από μέρους της Ελλάδας να προβεί σε βαθιές και δύσκολες δημοσιονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

«Αυτό που ταυτοποιήσαμε εδώ και καιρό ως πιθανή λύση, ήταν μία που θα εστιάζονταν σε πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης και θα επέστρεφε την Ελλάδα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό φαίνεται ότι είναι ένα αξιόπιστο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες σημαντικές αποφάσεις και βήματα να ληφθούν, αλλά ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις και θα προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που απαιτείται να γίνει», κατέληξε στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE