ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Προκλητική Ζαχάροβα απαντά σε Μπάιντεν: Επαναλαμβάνουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Προκλητική Ζαχάροβα απαντά σε Μπάιντεν: Επαναλαμβάνουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας

Απότομα πέφτει το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τις τελευταίες ρωσικές εχθροπραξίες. Στον γνωστό οξύ τόνο απαντά η Μαρία Ζαχάροβα μετά τις δηλώσεις της Δύσης με τις οποίες καταδικάζει τις αλλεπάλληλες ρωσικές επιθέσεις.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, απαντώντας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει την «πολεμική διάθεση» της Ουκρανίας κάτι που «δυσκολεύει τις διπλωματικές προσπάθειες για εύρεση λύσης και εκτόνωση της κρίσης».

«Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά, ειδικά προς την αμερικανική πλευρά, το εξής: Θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στη Ρωσία» πρόσθεσε η Ζαχάροβα σε επίσημη ρωσική κυβερνητική ιστοσελίδα.

Μπάιντεν κατά Πούτιν: Είναι υπεύθυνος για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου

Σε δήλωση με την οποία καταδικάζει τις ρωσικές εχθροπραξίες και την κλιμάκωση της επιθετικότητας, μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις, προχώρησε ο Αμερικανικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του για εγκλήματα πολέμου.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν απόλυτη βαρβαρότητα από την πλευρά του Ρώσου προέδρου κατά του ουκρανικού λαού.

«Εξαιτίας των επιθέσεων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άμαχοι πολίτες και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η απόλυτη βαρβαρότητα του πολέμου που έχει κηρύξει ο Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους όσων σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ στέλνουμε τις ευχές μας για ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Μετά τις επιθέεις δεσμευόμαστε να σταθούμε ακόμη περισσότερο στο πλευρό του ουκρανικού λαού, με ενίσχυση της βοήθειας. Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τιμωρητικά μέτρα στη Ρωσία λόγω της επιθετικότητάς της, ενώ η ο Πούτιον και η Ρωσία είναι υπεύθυνοι για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου. Θα υποστηρίξουμε τις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα και την ελευθερία τους» κατέληξε στο μήνυμα του ο Μπάιντεν.

Την καταδίκη τους για τις ρωσικές επιθέσεις έχουν εκφράσει, παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top