ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Όλα όσα συζήτησαν

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Όλα όσα συζήτησαν

Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου στην ευρύτερη περιοχή, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Καλωσορίζοντας τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως ο δρόμος αντιμετώπισης της αναθεωρητικής στάσης της Τουρκίας είναι μέσω της επιδίωξης της στήριξης των εταίρων μας στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για ένα πλαίσιο σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και είμαι σίγουρος ότι σε αυτό τον δρόμο κινείται και η υποψηφιότητά σου. Θεωρώ ότι ως ένας νέος πολιτικός μπορείς να πετύχεις πάρα πολλά πράγματα για τον Κυπριακό ελληνισμό», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για τη συνάντηση. Βιώνοντας δύσκολες και κρίσιμες στιγμές λόγω της καθημερινής ρητορικής από πλευράς του κ. Ερντογάν, αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων ανέφερε, «έχει σημασία μαζί, Ελλάδα και Κύπρος μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική να αντιμετωπίσουν την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας που δεν διαφέρει καθόλου από αυτά που βλέπουμε ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μια παράνομη εισβολή, για την οποία υπήρξε ουσιαστική αντίδραση από πλευράς ΕΕ και ίδια αντίδραση θα πρέπει να υπάρξει για τις παραβιάσεις και παραβάσεις εναντίον κρατών μελών της ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι επιθυμία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου είναι να υπάρχουν καλές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, γι’ αυτό και επιδίωξη είναι η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αλλά και στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ «και έχω την έντονη πεποίθηση και γνωρίζεις πολύ καλά και από τη θητεία σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, αλλά και για επίλυση του Κυπριακού, που είναι το βασικό ζητούμενο που θα ξεκλειδώσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top