ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δέκα βήματα για ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δέκα βήματα για ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας

Δέκα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να ενισχύσει την οικονομική ανθεκτικότητα του, συγκέντρωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με σκοπό να βοηθήσει το κοινό να ανταπεξέλθει στην ανάγκη για ορθή διαχείριση των προσωπικών χρηματοοικονομικών του πόρων.

Στον Οδηγό Επενδυτών, με θέμα την οικονομική ανθεκτικότητα που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΚΚ και ο οποίος αποτελεί έναν από τους δύο κεντρικούς πυλώνες των μηνυμάτων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή 2022, η ΕΚΚ τονίζει πως «η οικονομική ανθεκτικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στο πως συμπεριφέρεται κάποιος στα προσωπικά του οικονομικά ζητήματα».

«Πρέπει να καλλιεργείται επί καθημερινής βάσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην περιμένει κανείς να ξεκινήσει τον χρηματοοικονομικό του προγραμματισμό όταν μια τυχόν κρίση έχει ήδη κτυπήσει την πόρτα», υπογραμμίζει.

Αναφέρει επίσης ότι ένα κομπόδεμα για έκτακτη ανάγκη και τα κατάλληλα ασφαλιστικά συμβόλαια μπορούν να παρέχουν μια οικονομική στήριξη και προστασία κατά τη διάρκεια μιας απροσδόκητης οικονομικής κρίσης.

«Βάλτε σωστή προτεραιότητα στις ανάγκες και στις επιθυμίες σας. Πάρτε τον έλεγχο των εξόδων σας. Πάνω απ’ όλα βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε πράξεις οι οποίες μπορεί να δυσχεραίνουν τα οικονομικά σας και να σας κάνουν ευάλωτους», προσθέτει.

Αναφορικά με τα δέκα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να ενισχύσει την οικονομική ανθεκτικότητα του, η ΕΚΚ αναφέρει πως αυτά είναι ο οικονομικός σχεδιασμός, η κατανόηση που πάνε τα χρήματα σας, η διαφοροποίηση αναγκών και επιθυμιών, η μείωση ή εξάλειψη του προσωπικού χρέους, η αύξηση των οικονομικών γνώσεων, η δημιουργία επαρκούς ταμείου έκτακτης ανάγκης, το συμβόλαιο επαρκούς ασφάλειας ζωής, η προστασία από οικονομικές απάτες που ελλοχεύουν από το διαδίκτυο και όχι μόνο, η διασφάλιση μιας άνετης ζωής κατά τη σύνταξη και η επένδυση οποιουδήποτε διαθέσιμου κεφαλαίου μπορεί να πετύχει τους στόχους και να αυξήσει τα χρήματα σας.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top