ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν για συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου: «Η Ενέργεια εργαλείο σταθερότητας και ευημερίας»

Μπάιντεν για συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου: «Η Ενέργεια εργαλείο σταθερότητας και ευημερίας»

“Η Eνέργεια, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να χρησιμεύει ως εργαλείο συνεργασίας, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας και όχι ως εργαλείο σύγκρουσης” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με την ευκαιρία της συμφωνίας Ισραήλ και Λιβάνου για την οριοθέτηση ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Μία συμφωνία που, όπως τόνισε, θα προβλέπει την ανάπτυξη ενεργειακών πεδίων προς όφελος και των δύο χωρών, θέτοντας το υπόβαθρο για μια πιο σταθερή και ευημερούσα περιοχή και αξιοποιώντας ζωτικούς νέους ενεργειακούς πόρους για τον κόσμο.

“Αυτή η συμφωνία προστατεύει επίσης την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα του Ισραήλ που είναι κρίσιμα για την προώθηση της περιφερειακής του ολοκλήρωσης. Παρέχει στον Λίβανο το χώρο να ξεκινήσει τη δική του εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Και προωθεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού σε μια πιο σταθερή, ευημερούσα και ολοκληρωμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με μειωμένους κινδύνους νέων συγκρούσεων”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν μίλησε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Yair Lapid, και τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun, και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των δύο Κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε αυτήν τη συμφωνία, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Γαλλίας και την Κυβέρνησή του για την υποστήριξή τους σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, σημειώνεται.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος στην επικοινωνία του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό υπογράμμισε την ακλόνητη δέσμευσή του για την ασφάλεια του Ισραήλ και συζήτησε πώς η συμφωνία όχι μόνο διατηρεί και ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα του Ισραήλ, αλλά δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες για την περιφερειακή ολοκλήρωση και την εθνική ευημερία του.

Κατά την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun, ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στον λιβανέζικο λαό και στην υποστήριξη της σταθερότητας και της κυριαρχίας εντός του Λιβάνου και έτοιμες να διευκολύνουν την επίλυση ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν βάσει της συμφωνίας, εάν ζητηθεί από τα μέρη.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top