Αποστέρηση υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και τα παιδιά τους - Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Αποστέρηση υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και τα παιδιά τους - Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και 7 εξαρτώμενα τους στη βάση έρευνας των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνολικά από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης υπηκοότητας από 60 επενδυτές και 159 εξαρτωμένων τους. Επιπρόσθετα των πιο πάνω υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστέρησης της υπηκοότητας 6 προσώπων από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του συστήματος τραύματος μέσω της δημιουργίας Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει με τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Τραύματος για τη λειτουργία του Κέντρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ως μέλη στο Δ.Σ της ΔΕΦΑ για το υπόλοιπο της θητείας, τους Γιώργο Παντελή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και Αλέξανδρο Κλάππα, Οικονομικό Αναλυτή προς αντικατάσταση δυο παραιτηθέντων μελών. Επίσης διόρισε τον Μάριο Βαλιαντή ως Αντιπρόεδρο της ΔΕΦΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE