LIKE ONLINE

«Εκρηκτικές» λίμνες υπάρχουν στην Ευρώπη

«Εκρηκτικές» λίμνες υπάρχουν στην Ευρώπη

Με διάμετρο 3.100 χιλιομέτρων, η Ευρώπη είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος από τους περίπου 80 γνωστούς δορυφόρους του Δία. Είναι λίγο μικρότερη από τη Σελήνη, αλλά μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα. Έχει διαπιστωθεί ότι κάτω από το στρώμα πάγου της επιφάνεια της Ευρώπης υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός που μπορεί να έχει διπλάσια ποσότητα νερού από εκείνους της Γης και διάφορα ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί να είναι φιλικός στη ζωή.

Όμως σειρά ερευνών έχει δείξει ότι εκτός από τον ωκεανό ανάμεσα σε αυτόν και την επιφάνεια στο εσωτερικό των πάγων του έχουν σχηματιστεί μικρότερες και μεγαλύτερες λίμνες με νερό σε υγρή μορφή. Έχει επίσης παρατηρηθεί η ύπαρξη κάποιων πιδάκων που εκτοξεύουν υλικά από την επιφάνεια της Ευρώπης.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες της NASA παρουσίασε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία οι λίμνες που υπάρχουν στην Ευρώπη είναι ρηχές και κάποιες από αυτές βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια και κάποιες βρίσκονται σε μεγαλύτερα βάθη. Σύμφωνα με την μελέτη ύπαρξη αυτών των λιμνών παράγει διαφόρων ειδών γεωλογικά φαινόμενα όπως κρυοηφαιστειακή δραστηριότητα που προκαλούν την εκτόξευση είτε νερού είτε παγωμένης λάβας.

Ανάμεσα στα άλλα τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για την προετοιμασία της αμερικανικής αποστολής Europa Clipper που προγραμματίζεται να εκτοξευθεί το 2024 και να φθάσει εκεί το 2030. Θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ευρώπη μπορεί να φιλοξενεί ζωή κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει ένας τεράστιος και βαθύς ωκεανός.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top