ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρά στην πόλη Ράλι, στη Βόρεια Καρολίνα

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρά στην πόλη Ράλι, στη Βόρεια Καρολίνα

Νεαρός σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, στην πόλη Ράλι, στη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) η δήμαρχος Μέρι-Αν Μπόλντγουιν.

Υπάρχουν επίσης τραυματίες, ενώ ο δράστης συνεχίζει ακόμη να διαφεύγει τη σύλληψη ωστόσο έχει πλέον «περικυκλωθεί» από αστυνομικούς, τόνισε η αιρετή κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δημοτικές αρχές.

Η αστυνομία στη Ράλι ανέφερε μέσω Twitter πως μέλη της επιχειρούν σε συνοικία και κάλεσε τους κατοίκους της να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

«Περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 03:00 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία του Ράλι ανέφερε ότι έχει περικυκλώσει ύποπτο σε κατοικία στην περιοχή», είπε η κυρία Μπόλντγουιν, αναφερόμενη στην «θλιβερή και τραγική ημέρα» που έζησε η πόλη της.

Ανάμεσα στους τραυματίες —οι αρχές δεν διευκρίνισαν τον αριθμό τους— είναι άλλος ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τη δήμαρχο.

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται πως είναι λευκός έφηβος εφοδιασμένος με τουφέκι, ανέφερε τοπικό σταθμός, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη μέχρι στιγμής. Κατά την ίδια πηγή, ο νεαρός άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, δήλωσε πως συνομίλησε με τη δήμαρχο και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας για να βοηθήσουν.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και τη χαρακτηριστική ευκολία των Αμερικανών να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Κάπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2021, έναντι 45.000 το 2020, χρονιά που είχε ήδη καταγραφεί τραγικό ρεκόρ. Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε κάπου 130 θανάτους την ημέρα από σφαίρες. Φέτος, ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ήδη καταγραφεί σχεδόν 35.000 θάνατοι από όλες τις αιτίες, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top