Τμήμα Φορολογίας: Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα

Τμήμα Φορολογίας: Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα

Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα και θα καταβάλουν πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθούν, αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας σε ανακοίνωσή του, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ.

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι, με βάση το άρθρο 30Α του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου (Ν 4/1978), οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο παράρτημα του Διατάγματος ΚΔΠ 259/2021 (Υπόχρεοι) και στα τροποποιητικά  Διατάγματα ΚΔΠ 446/2021, ΚΔΠ 52/2022, ΚΔΠ 248/2022, υποχρεούνται, στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές, να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση πράξεων πληρωμής.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το άρθρο 50ΣΤ του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, η μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των πιο πάνω Διαταγμάτων, επισύρει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και τέσσερεις χιλιάδες ευρώ (€4.000).

Τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στα Διατάγματα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνεία και οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και σε όλα τα ταμεία.

Ερωτήματα, παράπονα, καταγγελίες κ.λπ. υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE