Διευκρινίσεις ΟΑΥ σχετικά με τη χορήγηση κατ’ οίκoν οξυγονοθεραπείας

Διευκρινίσεις ΟΑΥ σχετικά με τη χορήγηση κατ’ οίκoν οξυγονοθεραπείας

Από την 01/01/2023 η προμήθεια οξυγόνου για κατ’ οίκον οξυγοθεραπεία θα γίνεται μόνο κατόπιν συνταγογράφησης μέσω του Συστήματος Πληροφορικής του ΓεΣΥ, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Διευκρινίζει ότι παλαιότερες εγκρίσεις, που εξασφαλίστηκαν από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές.

Σημειώνει ότι οι δικαιούχοι προτρέπονται όπως επισκεφτούν έγκαιρα τους θεράποντες ιατρούς τους ώστε να εξασφαλίσουν συνταγή που θα εκδοθεί από το Σύστημα Πληροφορικής του ΓεΣΥ.

Επισημαίνει ότι η συνταγή πρέπει να εκτελείται σε ένα από τα νοσοκομειακά φαρμακεία του ΟΚΥπΥ.

Καταλήγοντας, ο ΟΑΥ αναφέρει ότι κατόπιν εκτέλεσης της συνταγής οι δικαιούχοι θα λάβουν από το φαρμακείο την «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΙΙ» σε έντυπη μορφή την οποία πρέπει να επιδείξουν στην εταιρεία Linde - Hadjikyriakos Gas Ltd για να προμηθευτούν την εγκεκριμένη ποσότητα ιατρικού οξυγόνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE