Φονική τραγωδία στην Τουρκία - Στους 14 οι νεκροί και 21 τραυματίες από έκρηξη σε ορυχείο

Φονική τραγωδία στην Τουρκία -  Στους 14 οι  νεκροί και 21 τραυματίες από έκρηξη σε ορυχείο

Τεράστια έκρηξη καταγράφηκε σε λιγνιτωρυχείο στη βόρεια Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 εργάτες και να τραυματιστούν τουλάχιστον 21.

Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.

Ο αρχικός απολογισμός κάνει λόγο για 14 εργάτες που κατάφεραν να διασωθούν μετά το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε στις 18:15 (τοπική ώρα). Τη στιγμή του τραγικού περιστατικού, στο ορυχείο βρίσκονταν 87 εργάτες.

Δεν είναι γνωστά τα αίτια της έκρηξης από την οποία παγιδεύτηκαν πέντε εργάτες 350 μέτρα κάτω από το έδαφος και άλλοι 44 σε βάθος 300 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους σε εγκατάσταση στην πόλη-λιμάνι Αμάσρα της Μαύρης Θάλασσας.

Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Στο σημείο μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Η Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα, ενώ η αγωνία των συγγενών για τους αγνοούμενους είναι μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 πάνω από 300 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την ιρανική τηλεόραση. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE