ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Συζήτησε μετριασμό των επιπτώσεων στη ζωή των ανθρώπων και κοινοτήτων από τη γειτνίαση με τη περιοχή Βασιλικού

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Συζήτησε μετριασμό των επιπτώσεων στη ζωή των ανθρώπων και κοινοτήτων από τη γειτνίαση με τη περιοχή Βασιλικού

Τρόπους που θα επιτρέψουν να μετριαστούν οι επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων και των κοινοτήτων που επηρεάζονται από τη γειντίαση με την περιοχή Βασιλικού και τα ρυπογόνα εργοστάσια που βρίσκονται στη περιοχή, συζήτησε το Σάββατο ο υποψήφιος ΠτΔ Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον Κοινοτάρχη Καλαβασού και τοπικούς παράγοντες.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην Κοινότητα Καλαβασού της επαρχίας Λάρνακας χαρακτήρισε «πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινότητας και τοπικούς παράγοντες, προσθέτοντας πως η Καλαβασός «σημαίνει πάρα πολλά για μας, γιατί εγώ κα οι συνεργάτες μου, έχουμε μια πολύ συναισθηματική σχέση, αφού είναι η Κοινότητα καταγωγής του πολύ στενού μας φίλου Χαμπή Νικολάου, που πέθανε νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ερχόμαστε για δεύτερη φορά να δούμε τα προβλήματα της Καλαβασού αλλά και της περιοχής» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Καλαβασός είναι μια από τις 9 κοινότητες που επηρεάζεται και επιβαρύνεται πάρα πολύ από την γειτνίαση με τη περιοχή Βασιλικού και από όλα εκείνα τα ρυπογόνα εργοστάσια και καταστάσεις από τις οποίες υποφέρει η ζωή και η προοπτική των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή. Ο Κοινοτάρχης επανέλαβε τα αιτήματα της περιοχής και έχουμε συζητήσει σε βάθος τρόπους που θα μας επιτρέψει να τα αντιμετωπίσουμε, να μετριάσουμε τουλάχιστον τις επιπτώσεις πάνω στη ζωή των ανθρώπων και στις Κοινότητες και να φτάσουμε επιτέλους σε μια κατάσταση όπου θα υπάρχει μια πιο δίκαιη κατανομή και να μην επιβαρύνονται πάντα οι ίδιες Κοινότητες τα σοβαρά προβλήματα».

Όπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης «οι λύσεις πρέπει να βρεθούν στο μέτρο του δυνατού, που να μην επηρεάζουν καμιά κοινότητα, αλλά αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη επηρεασμού, να υπάρχει κάποια ισότητα και ισοτιμία στην επιβάρυνση. Πόσα πρέπει να αντέξει αυτή η κοινότητα και αυτή η περιοχή» διερωτήθηκε και σημείωσε πως με τον Κοινοτάρχη «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε πραγματικές λύσεις».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά είπε πως με τον κ. Μαυρογιάννη «συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν και την διακυβέρνηση του τόπου και διάφορα άλλα. Ωστόσο δώσαμε περισσότερη έμφαση στα τοπικά προβλήματα της περιοχής».

Ο κ. Φωκά αναφέρθηκε «στην Συντονιστική Επιτροπή των 9 κοινοτήτων η οποία χειρίζεται τα θέματα του Ενεργειακού Κέντρου και της βιομηχανικής περιοχής Καλαβασού και Πεντακώμου. Τα προβλήματα που υπάρχουν είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν και θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις με το να συζητήσουμε και να έχουμε μια κοινή προσπάθεια ότι πλέον η περιοχή δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλα εργοστάσια, θέλουμε να υφιστάμενα εργοστάσια να αναβαθμιστούν και να υπάρχει έλεγχος κατά τη λειτουργία τους».

Θεωρώ, συνέχισε πως «θα καταφέρουμε να δώσουμε τη σωστή λύση ούτως ώστε και ο κόσμος να νοιώθει ότι ζει σε μια περιοχή που υπάρχει ασφάλεια, να αναπνέει καθαρό αέρα και να υπάρχει υγεία γι’αυτούς και τις οικογένειες τους».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top