ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Υγείας: Συμμετείχε στο Global Mental Health Summit στην Ιταλία

Υπουργός Υγείας: Συμμετείχε στο Global Mental Health Summit στην Ιταλία

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα συμμετείχε χθες Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Ψυχικής Υγείας (Global Mental Health Summit) που διοργανώθηκε στη Ρώμη.

O κ. Χατζηπαντέλα σε παρέμβαση του στη Σύνοδο, επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο που είχε η πανδημία COVID-19 στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Τόνισε πως η πανδημία COVID-19 επηρέασε τα συστήματα υγείας σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας παράλληλα μια πρωτοφανή δοκιμασία στην ψυχική υγεία των πολιτών λόγω των περιόδων αναγκαστικού αυτοπεριορισμού, των μέτρων κατά της πανδημίας, του οικονομικού και κοινωνικού άγχους, και των ψυχολογικών επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη για έγκαιρη διάγνωση διαταραχών ψυχικής υγείας και αποτελεσματικότερη θεραπεία τους. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της Κύπρου για ψυχιατρική αναδιάρθρωση, καθώς επίσης και στις ενέργειες των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ακολούθως, ο Υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας (Instituto Superiore Di Sanita) στο οποίο εργάζονται καθημερινά 1800 άτομα, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χατζηπαντέλα έτυχε ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του Ινστιτούτου, σχετικά με την επιτήρηση και τον έλεγχο των μεταδοτικών νοσημάτων, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας, στη βάση του μνημονίου συναντίληψης που υπογράφτηκε με το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top