Φόβος για επίθεση από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία - Ο Λουκασένκο μαζεύει στρατιώτες

Φόβος για επίθεση από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία - Ο Λουκασένκο μαζεύει στρατιώτες

Με σύμμαχο τη Λευκορωσία, η Μόσχα εξακολουθεί να κλιμακώνει της επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ δήλωσε ότι λίγο λιγότεροι από 9.000 Ρώσοι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος «περιφερειακής ομάδας» δυνάμεων για την προστασία των συνόρων της.

«Τα πρώτα τρένα με ρωσικά στρατεύματα που αποτελούν μέρος της περιφερειακής ομάδας άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία», έγραψε στο Twitter ο Βαλέρι Ρεβένκο, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Η μετεγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θα είναι λίγο λιγότερο από 9.000 άτομα», συμπλήρωσε ο Ρεβένκο, σημειώνοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε ενημέρωση για τους στρατιωτικούς ακόλουθους.


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, επικαλούμενος, όπως είπε, απειλές από την Ουκρανία και τη Δύση.

Οι σειρήνες πολέμου

Αεροπορικός συναγερμός σήμανε την Κυριακή σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις, καθώς θεωρούν πως επίκεινται βομβαρδισμοί.

Συγκεκριμένα, προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές και εκκλήσεις για μετάβαση σε καταφύγια δημοσιεύθηκαν στα κανάλια Telegram των περιφερειακών στρατιωτικών διοικήσεων στις περιοχές Πολτάβα, Τσερνίχοφ, Τσερκάσι, Τσερνίβτσι, Οδησσός, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Ρίβνε, Σούμι, καθώς και του Χμελνίτσκι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE