Στάση εργασίας στα δημοτικά σχολεία στα κατεχόμενα - Διαμαρτυρία έξω από την «βουλή»

Στάση εργασίας στα δημοτικά σχολεία στα κατεχόμενα - Διαμαρτυρία έξω από την «βουλή»

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.05 σε όλα τα σχολεία στα κατεχόμενα προχώρησε η συντεχνία των τ/κ δασκάλων, ανακοινώνοντας ότι εκείνες τις ώρες θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στη «βουλή».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η όλη διαμαρτυρία έχει επίκεντρο την «εχθρική στάση» του «υπουργού παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου και την «επίθεσή του» ενάντια στους εκπαιδευτικούς και την «προσπάθειά του να μειώσει» το επάγγελμά τους.

Ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας, Οζάν Ελμαλί ανέφερε ότι η διαμαρτυρία τους στρέφεται και ενάντια στο «υπουργικό συμβούλιο» που, όπως είπε, κάθεται σιωπηλό έναντι των πράξεων και της στάσης του κ. Τσαβούσογλου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ελμαλί που χαρακτήρισε τον «υπουργό παιδείας» «εχθρό των εκπαιδευτικών» και απάντηση χθες από τα ΜΚΔ του κ. Τσαβούσογλου ότι ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός τον στοχοποιεί επίτηδες και τις επόμενες ημέρες θα βγουν όλα στην επιφάνεια. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «τροποιητικός νόμος περί δασκάλων» και ότι οι δάσκαλοι ήθελαν κάποιες αλλαγές που ο «υπουργός παιδείας» φέρεται να μην αποδέχθηκε.

Ο ίδιος ο «υπουργός» ανέφερε στην ανάρτησή του ότι οι προτάσεις της συνδικαλιστικής πλευράς έχουν μεταφερθεί σε όλες τις σχετικές επιτροπές προς συζήτηση. Ωστόσο η τ/κ συντεχνία δασκάλων διαμαρτύρεται γιατί θεωρεί ότι ο κ. Τσαβούσογλου βρίσκει τρόπους να μην ληφθούν υπόψη οι θέσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE