Αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στα κατεχόμενα

Αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στα κατεχόμενα

Τους τελευταίους 11 μήνες οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στις κατεχόμενες περιοχές είναι αξιοσημείωτες, με κάποιες να φτάνουν το 300% σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλόγκ».

Γράφει για παράδειγμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι η τιμή των ζυμαρικών, τα οποία πωλούνταν προς 5 τουρκικές λίρες (ΤΛ) στις 8 Νοεμβρίου 2021, αυξήθηκε στις 15 ΤΛ τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Ομοίως, η τιμή ρυζιού της ίδιας μάρκας αυξήθηκε από 14 ΤΛ σε 44 ΤΛ, του πλιγουριού από 7 ΤΛ σε 28 ΤΛ, των ξερών φασολιών από 16 ΤΛ σε 45 ΤΛ και των 4 λίτρων ηλιέλαιου από 89 ΤΛ σε 189 ΤΛ.

Την αύξηση των τιμών σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα και η «Χαλκίν Σεσί» αναφέροντας ότι «έφτασε η εποχή που το κρέας θα αγοράζεται με το γραμμάριο». Η τιμή του βοδινού κρέατος, μετά την πρόσφατη αύξηση 20 τουρκικών λιρών, κυμαίνεται από 200 ως 240 ΤΛ, ενώ αναμένεται σύντομα και αύξηση στην τιμή του αρνίσιου κρέατος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.