ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αυτές είναι οι προτεραιότητές του - Η απάντηση για το «κουμάντο» στους υποστηρικτές

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αυτές είναι οι προτεραιότητές του - Η απάντηση για το «κουμάντο» στους υποστηρικτές

Προτεραιότητες της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ως αποτέλεσμα και του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, είναι πρώτα η ακρίβεια, δεύτερο το μεταναστευτικό, η νέα γενιά και το Κυπριακό.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και κάτι», ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως τα θέματα της καθημερινότητας είναι εκείνα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πολίτες, και εκεί είναι που αναμένουν να δουν και λύσεις, προτάσεις.

«Στην οικονομία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και Μεσσίες. Πρέπει σε κάποια θέματα να είμαστε πιο στοχευμένοι, ειδικά σε συνταξιούχους, χαμηλόμισθους και άλλες ευάλωτες ομάδες», τόνισε.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, σημείωσε πως δεν είναι η λύση στο κομμάτι της ενέργειας. «Είναι μια μεταβατική λύση και πρέπει να δούμε με την ΕΕ πως μπορεί να στηρίξει οικονομικά και να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα έργα για αξιοποίησή του στην Κύπρο», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να προχωρήσουμε με τον αγωγό EastMed απάντησε πως συμφωνεί με την ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της Α. Μεσογείου. «Υπάρχει μία συγκυρία αυτή τη στιγμή, η μεγάλη αγωνία της ΕΕ από την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικού αερίου, και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πιο γρήγορη οδό. Η πιο πρόσφορη επιλογή, γιατί πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, είναι η περίπτωση της Αιγύπτου όπου υπάρχουν ήδη δύο τερματικά εκεί και μπορεί πιο γρήγορα να τύχει αξιοποίησης», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «θα πρέπει να κατευθύνουμε τους νέους μας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες διευρύνοντας την παραγωγική βάση της οικονομίας μας».

«Σε επαφή που είχα με αγρότες, γεωργούς, ρωτώντας τους αν τα παιδιά τους θα τους ακολουθήσουν στο επάγγελμα, μου απάντησαν πως εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να μας ακολουθήσουν», είπε, ενώ πρόσθεσε πως «μπορούν να γίνουν κινήσεις να ενισχυθεί περισσότερο ο πρωτογενής τομέας καθώς όπως πηγαίνουμε σε μερικά χρόνια θα εισάγουμε τα πάντα».

Ερωτηθείς πώς θα κάνει «κουμάντο» με τόσες αντικρουόμενες δυνάμεις που μαζεύτηκαν στο επιτελείο του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε πως «όπως συνομίλησα με τον κόσμο, μίλησα και με τα κόμματα. Παρουσίασα το πολιτικο-ιδεολογικό μου πλαίσιο, μου έδωσαν κάποιες προτάσεις, κάποιες ήταν ήδη στο πρόγραμμα, κάποιες που δεν ήταν τις υιοθέτησα και κάποιες όχι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top