ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμμα για τα Ζώα: Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Κόμμα για τα Ζώα: Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (19/10) το Κόμμα για τα Ζώα, κατά την οποία χαιρετίζει την απόφαση για διαθεσιμότητα του διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλο Πίπη.

Όπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα, ο κ. Πίπης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου χαιρετίζει (επιτέλους) την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) να θέση σε διαθεσιμότητα τριών (3) μηνών των διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κον Χρ. Πίπη.

Εξ όσων γνωρίζουμε και από πληροφορίες η διαθεσιμότητα έχει να κάνει με το θέμα του μεγάλου σκανδάλου της Βρουκέλλωσης η οποία ξέσπασε σε κτηνοτροφική μονάδα της Λάρνακας όπου έγινε ευθανασία σε 1200 περίπου αγελάδες.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση τον Μάϊο του 2022 με την οποία καυτηρίαζε και προειδοποιούσε το Υπουργείο και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για τον τρόπο που χειρίστηκαν την Βρουκέλλωση και μάλιστα καταγράφηκε τότε η απαράδεκτη στάση του διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών έναντι του πολίτικού παριστάμενου και του Υπουργείου. «Με ύφος παράδοξο, υποτιμητικό και έλλειψης σεβασμού προς την ιεραρχία, σύμφωνα με τον διευθυντή κτηνιατρικών Υπηρεσιών το Υπουργείο δεν είχε την αρμοδιότητα και ούτε την δυνατότητα αλλά ούτε και ο Γενικός Διευθυντής να ασκήσουν αποτελεσματική επίβλεψη και έλεγχο της ορθότητας και της έγκαιρης λήψης των μέτρων των κτηνιατρικών υπηρεσιών λέγοντας ότι η απόπειρα εμπλοκής του Υπουργείου στο θέμα αυτό θα επέφερε αχρείαστη αναστάτωση και στο αντίθετο αποτέλεσμα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν επαναπαύεται γιατί με την ίδια λογική της διαθεσιμότητα θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει και με το θέμα του άδικου θανάτου του γάτου Μπερτόν όπως επίσης και οι υπό εξέταση υποθέσεις των σκανδάλων του σφαγείου της Κοφίνου και της Cypra αλλά και το θέμα των διοικητικών προστίμων.

Επιτέλους βλέπουμε φως στο τούνελ και ίσως μια δικαίωση, και ευχόμαστε η ΕΔΥ να προχωρήσει τάχιστα στην τελική εξέταση και εάν και εφόσον βρεθεί ένοχος τότε η μόνη ποινή θα είναι αυτή της παντελούς απομάκρυνσης του εν λόγο διευθυντή των κτηνιατρικών Υπηρεσιών από το Τμήμα των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top