ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοποίηση ηλικιωμένων: «Γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες» - Παίρνουν «φωτιά» τα τηλέφωνα για καταγγελίες

Κακοποίηση ηλικιωμένων: «Γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες» - Παίρνουν «φωτιά» τα τηλέφωνα για καταγγελίες

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας, Δήμος Αντωνίου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», αναφέρθηκε στις καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων.

«Είμαστε μία χώρα που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία. Το άρχισε η Ζέτα Αιμιλιανίδου, το συνεχίζει η Αναστασία Ανθούση και περιμένουμε το 2023 να δούμε που θα πάνε τα πράγματα», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην εξαιρετική πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, η οποία όπως είπε ο κύριος Αντωνίου «τον Ιούνιο έγινε ένα εργαστήριο με πολλούς φορείς για την εθνική στρατηγική τρίτης ηλικίας όσο αφορά την υγεία»

Καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων

«Έχουν έρθει κοντά μας καταγγελίες και είμαστε σε συνεργασία με το γραφείο ευημερίας και με την επίτροπο διοικήσεως αλλά όσο αφορά τα γηροκομεία, αυτά είναι η μύτη του παγόβουνου», σημείωσε.

«Η κακοποίηση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, πολλές φορές στα σπίτια», συμπλήρωσε.  

«Ο οργανισμός ΣΠΑΒΟ είχε εκδώσει μια έκθεση το 2017 όπου είχε λάβει 726 τηλεφωνήματα μέσα σε ένα χρόνο από άτομα άνω των 65 για το είχαν κακοποιηθεί στα σπίτια τους. Η κακοποίηση προερχόταν είτε από οικιακές βοηθούς είτε από τα ίδια τους τα παιδιά. Στα γηροκομεία αν γίνει κάτι φαίνεται ενώ στα σπίτια δεν φαίνεται και πολλές φορές δεν καταγγέλλεται», επισήμανε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας τόνισε ότι «κάθε μήνα ελέγχονται οι στέγες από λειτουργούς. Όμως αν οι λειτουργοί έχουν να κάνουν τόσα πράγματα και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό δεν προλαβαίνουν να τις γυρίσουν όλες»

«Υπάρχουν στέγες που δεν συμμορφώνονται και είναι υπό παρακολούθηση», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top