Οι «μνηστήρες» του αρχιεπισκοπικού θώκου - Τι προνοεί η διαδικασία εκλογής

Οι «μνηστήρες» του αρχιεπισκοπικού θώκου - Τι προνοεί η διαδικασία εκλογής

Μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για την διαδοχή του αρχιεπισκοπικού θώκου καθώς πλέον οι υποψήφιοι είναι έξι.

Οι «μνηστήρες» του θρόνου είναι οι Λεμεσού Αθανάσιος, Ταμασού Ισαίας, Πάφου Γεώργιος, Κωνσταντίας Βασίλειος, Μόρφου Νεόφυτος, Καρπασίας Χριστόφορος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η θεολόγος - κανονολόγος Αρετή Δημοσθένους, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προβάδισμα έχουν οι Λεμεσού, Ταμασού και Πάφου και ακόμη δεν έχουν γίνει δημοσκοπήσεις παγκύπριας βάσης και αξιόπιστες.

Σύμφωνα με τους κανόνες, μόλις κοιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος σε δέκα μέρες, ο δεύτερος τη τάξη, που είναι ο Πάφου Γεώργιος, αναγγέλλει τις εκλογές, ότι πρέπει να ετοιμαστεί ο κατάλογος και να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το τριπρόσωπο. Ο κόσμος θα ψηφίσει έναν από τους έξι, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτί. Από τους τρεις με τους περισσότερους ψήφους, η Ιερά Σύνοδος θα διαλέξει τον ένα που θα αναλάβει καθήκοντα Αρχιεπισκόπου. Μάλιστα όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε 40 μέρες από τη μέρα κοίμησης του Αρχιεπισκόπου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE