ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκυος καταγγέλλει στο ThemaOnline: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα - «Μου είπε κάποιος: Αφού έχεις προβλήματα, γιατί κάνεις παιδιά»;

Έγκυος καταγγέλλει στο ThemaOnline: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα - «Μου είπε κάποιος: Αφού έχεις προβλήματα, γιατί κάνεις παιδιά»;

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, η οποία διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μιλώντας αποκλειστικά στο ThemaOnline, η μητέρα, μας εξήγησε ότι η ίδια και η οικογένειά της βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού έλαβαν ειδοποίηση ότι απομένουν επτά μόνο ημέρες για να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΑΗΚ, πριν της κόψουν το ρεύμα στο σπίτι.

Όπως μας εξήγησε, δυσκολεύονται πολύ οικονομικά λόγω του ότι, ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια, είναι ο σύζυγός της. Η ίδια, όπως μας είπε, αναγκάστηκε να αφήσει την εργασία της, ούτως ώστε να φροντίζει το τρίτο της παιδί, ηλικίας δύο ετών, το οποίο έχει θέματα αναπηρίας και χρειάζεται εντατική περίθαλψη.

«Με την οικογένειά μου ενοικιάζουμε το σπίτι που μένουμε, μόνο ο λογαριασμός της ΑΗΚ ήταν 460 ευρώ, ενώ το νερό ήρθε στα 150 ευρώ. Αναφορικά με την πληρωμή για το νερό, έχω κάνει ένα διακανονισμό και πληρώνω όσα μπορώ όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει με το λογαριασμό του ρεύματος γιατί δεν είναι στο δικό μου όνομα», είπε.

«Ο προηγούμενος λογαριασμός του ρεύματος ήταν στα 420 ευρώ και με δυσκολία πληρώσαμε. Αυτό το μήνα ο λογαριασμός ανήλθε στα 460 ευρώ και δυσκολευόμαστε ακόμη παραπάνω επειδή, έπρεπε να νοσηλευτώ λόγω της εγκυμοσύνης μου. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει κάποια θέματα στις εγκυμοσύνες, έτσι δεν μπορούσα να το ρισκάρω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψα πίσω στο σπίτι είδα την ειδοποίηση της ΑΗΚ. Παρά τις συστάσεις του γιατρού μου να μην αγχώνομαι και να μην ταράζομαι, από εκείνη τη στιγμή δεν έχω ησυχάσει», ανέφερε.

«Όπως αντιλαμβάνεστε», συνέχισε, «δεν με νοιάζει για μένα, αλλά για τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να σκέφτομαι την περίπτωση όπου, τα παιδιά μου να πρέπει να ζουν σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ταράζομαι μόνο στην ιδέα», επισήμανε.

Ερωτηθείς, κατά πόσο απευθήνθηκε κάπου για βοήθεια, η ίδια επισήμανε πως, «είμαστε απεγνωσμένοι για βοήθεια. Αποτάθηκα σε πάρα πολύ κόσμο, σε βουλευτές, σε πολιτικούς ακόμη και στο Γραφείο Ευημερίας. Μου γύρισαν όλοι τους, την πλάτη. Κάποιος μάλιστα κάποτε μου είπε αφού έχεις προβλήματα τι κάνεις παιδιά;», τόνισε, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι, «ζήτησα βοήθεια και στο παρελθόν, και μόνο απλός κόσμος με βοήθησε, δίνοντάς μου φαγώσιμα για να τα βγάλουμε πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η μητέρα έκανε έκκληση, σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσει μαζί της.

*Το Themaonline έχει στην κατοχή του τα στοιχεία της γυναίκας. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να μας στείλει μήνυμα στο Facebook. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top