ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Χάος με τις δηλώσεις του δικηγόρου 33χρονου - «Ήταν αναπτυγμένη, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»

Βιασμός 12χρονης: Χάος με τις δηλώσεις του δικηγόρου 33χρονου - «Ήταν αναπτυγμένη, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»

Έντονες αντιδράσεις έφεραν οι δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος του 33χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης υποστήριξε πως η κοπέλα είναι αναπτυγμένη για την ηλικίας της και χαρακτηριστικά είπε «είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα».

Ο δικηγόρος του 33χρονου άνδρα που την Τετάρτη (19/10) προφυλακίστηκε για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης υποστήριξε εκ νέου πως ο εντολέας του δεν μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του παιδιού θεωρώντας πως είχε να κάνει με μια 17χρονη. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τους παρουσιαστές του ΑΝΤ1.

Μερικές από φράσεις που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης έβγαλαν εκτός εαυτού τους παρουσιαστές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» που τον διέκοψαν πολλές φορές. «Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται ότι ”είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα” η 12χρονη αλλά και το ότι ”δεν θεωρείται βιασμός άνω των 15 ετών”» του τόνισαν.
 
«Είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της»

«Πράγματι με φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, που βλέπουμε την εικόνα της κοπελίτσας είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Και το ύψος της και η σωματοδομή της. Είναι πραγματικά περιστατικά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε και άλλοι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι λόγω της ατυχίας του εξαναγκασμού που είχε από άλλους, αυτό την είχε επηρεάσει και ορμονικά, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα» επεσήμανε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Σωματικά εννοώ. Μην λέτε πράγματα που δεν έχω πει, σε τέτοιο βαθμό που με εκθέτουν και εμένα και όλους. Είπα ότι σωματικά ήταν ανεπτυγμένη, από τα άσχημα βιώματα στα οποία την ανάγκασαν άλλοι να προβεί» είπε στη συνέχεια.

«Εγώ χθες είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο αυτό του άρθρου, το έχει φτιάξει ο νομοθέτης όχι εγώ, λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είναι 15 και μία ημέρα, δεν διώκεται για κακούργημα διώκεται για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης από τρία έτη μέχρι πέντε. Εγώ που το στοιχειοθέτησα αυτό; Στο γεγονός ότι ήρθε σε επαφή σε ένα chat όπου για να κάνεις εγγραφή πρέπει να είσαι 20 ετών.

Συνεπώς ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι συνομιλούσε με άτομο 20 ετών. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια, στην ανακριτική διαδικασία όπου στο ερώτημα ”πόσο χρονών είσαι”, απάντησε ”είμαι 17 ετών”. Συνεπώς ο εντολέας μου θεωρούσε αρχικά ότι μιλούσε με μια 20χρονη και μετά με μια 17χρονη» υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πελάτη του με τη 12χρονη δήλωσε: «Ο εντολέας μου συναντήθηκε μία φορά, και άλλη μια που δεν ολοκληρώθηκε ενώ ήταν σχεδιασμένο καθώς δεν ολοκληρώθηκε η μεταφορά του εμβάσματος. Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή, γιατί δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αυτά τα 2,5 χρόνια τα 12,5 την πραγματική της ηλικία, με τα 15. Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεχωρίσει αν ήταν 12,5 ή 15.

Εγώ δεν αρνούμαι. Να κατηγορηθεί. Δεν είναι βιασμός. Είναι μια άλλη πράξη. Είναι γενετήσια πράξη με ανήλικο, έπειτα από πληρωμή. Είπα στον ανακριτή, βάλτε του τη μεγαλύτερη κατηγορία που είναι πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδα, το ύφος δεν συνάδει με ένα παιδί 12 ετών».

«Ο εντολέας μου με το που μπήκε στη νόμιμη εφαρμογή, στο chat, με το που έκανε εγγραφή του ήρθε μήνυμα. Του έλεγε ”γεια σου, με λένε τάδε, είμαι 17 ετών έχω ύψος 1,65μ. θέλω να συναντηθούμε στα Σεπόλια. Αυτό είναι το τηλέφωνό μου”. Κατευθείαν, με το που έκανε την εγγραφή. Όταν γίνεται η εγγραφή μπαίνεις σε μια ηλικιακή ομάδα και ο πελάτης μου διάλεξε το 20 με 25 ετών» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Θα προσφύγουμε γιατί όπως σας είπα εδώ υπάρχει ένα νομοθετικό κενό. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 2,5 λεπτά. Με το που της έδωσε τα χρήματα και της είπε πάμε σε ένα ξενοδοχείο γιατί νιώθω άσχημα, του ανέφερε πάω να αφήσω τα χρήματα στη μητέρα μου και με μηνύματα προκύπτει ότι έγινε μέσα σε τρία λεπτά το πολύ. Εμένα μου είπε ότι την έκανε γύρω στα 17. Και 15 να θεωρούσε νομικά, έχει πλημμεληματική δίωξη. Εμείς ζητάμε το νομοθετικά ορθό. Επίσης, στο παρελθόν δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Είναι ένα κριτήριο. Δεν είναι επικίνδυνος για φυγή» ανέφερε κλείνοντας ο δικηγόρος του 33χρονου.

Δικηγόρος 34χρονου: «Φαίνεται 20 χρονών»

«Άναψαν τα αίματα» χθες στον αέρα του Mega με την τοποθέτηση της δικηγόρου του 34χρονου που σχολίασε την εξωτερική εμφάνιση της 12χρονης από τον Κολωνό και ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης της δεν κατάλαβε την πραγματική της ηλικία. 

«Μη γνωρίζοντας ότι η κοπέλα είναι 12, διότι δεν ξέρω αν είδατε φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη και φαίνεται 18 με 20 ετών, βγήκε ένα βράδυ μαζί της» είπε η δικηγόρος Γιώτα Παντελεάκη, μετά την προφυλάκιση του επιχειρηματία με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου, «το παιδί το έντυσαν το στόλισαν και κατά τον πελάτη μου και τις φωτογραφίες που έχουμε δει, το παιδί φαίνεται για μεγαλύτερη ηλικία». Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Έχω εξηγήσει δέκα φορές σε όσους ήταν μαζεμένοι από έξω ότι είδαμε και φωτογραφίες της 12χρονης».
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top